MEYERMETODEN

Den bevidste fødsel

BOOK HER

Sådan kan jeg hjælpe jer

Gravid

Psykologisk støtte og udvikling under graviditeten til førfødselsreaktioner, hyperemesis, smerteproblematikker, angst og neurodiversitet. Fokus på parforhold, dynamikker, traumer og triggers.

Fødsel

Skræddersyet dybdegående fødselsforberedelse der udover metode og teknikker, har fokus på de blokeringer, der står i vejen for jeres tryghed og teamwork. Hjælp til naturlig igangsættelse og støtte under fødslen.

Barsel

Styrkende omsorg med fokus på tilknytning og babytrivsel efter fødslen. Hjælp til amning, heling og at skabe trygge rutiner. Traumeterapi og kropsterapeutisk regulering af nervesystemet.

Terapi

Tekst skal skrives her. 

Velkommen til 

Heidi Meyer & Meyermetoden

Meyermetoden er meget mere end en teknik, det er en hel tilgang til at finde den gode fødsel til jer – i jer!

One size doesn’t fit all, når det kommer til fødselsforberedelse.

Derfor er fødselsforberedelse med Meyermetoden en skræddersyet fødselsforberedelse, som er baseret på jer. Dem I er og hvad I kommer med og hvad der er en god fødsel for jer.

Jordemoder Heidi Meyer arbejder primært med privat og terapuetisk fødselsforberedelse, hvor hun tager udgangspunkt i dig/jer i forhold til Meyermetodens unikke sammensætning af viden i psyko, smerte og fødsels-teori.

Der indledes med en “Trigger-afklaring”, hvorfra der arbejdes med en personlig fødselsforberedelse med udgangsunkt i jer, med henblik på at favne jeres individuelle sårbarheder og ressoucer i forhold til den kommende fødsel.

Jeg glæder mig til at tage imod jer.

Heidi Meyer

Hvad er Meyermetoden?

Meyermetoden er udviklet for at styrke forældre under graviditeten, i fødslen og i det begyndende familieliv.

Metoden er overordnet en kort afspændingsteknik til at lindre og skabe fokus men den giver også ro i nervesystemet, afhjælper stresshormoner og viser vej til mentalt fokus og flow – det jeg kalder Meyermind.

Teknikken kan gøres på flere måder, sammen eller af den fødende selv.

I sin fulde form aktiverer den begge forældre og styrker det fælles forhold til fødslen, som vil blive en tryggere og mere håndgribelig oplevelse. Meyermetoden giver fokus på vejrtrækning og grounding og beroliger den fødende og giver kontrol over smerter og bekymringer, som kan opstå under og efter graviditetsforløbet.

Teknikkerne bygger på videnskabelige teorier og understøttes af min erfaring gennem mange år som jordemoder.

FOR BEHANDLERE

Læs om mine foredrag og kurser for jordemødre, behandlere og andre professionnelle.

OM HEIDI MEYER

Læs om mig, min baggrund og min tilgang
til fødselsforberedelse.

Vil du gerne have eller være en aktiv Fødselspartner?

 

Få Meyermetodens 6 smertemestrings strategier på partnerens huskeseddel som er en del af Meyers guide til Fødselspartneren og lær bl.a:

 

  • De populære teknikker som jordemødre anerkender og også gerne selv vil bruge
  • Konkrete råd til hvordan I kan føde som et team
  • Svaret på hvordan I begge kan få en god mestringsoplevelse i fødslen, som kan sende jer styrket ind i forældreskabet

Du bliver samtidig en del af min emailliste. Du kan til enhver tid nemt afmelde dig igen via linket i bunden af mine mails.

Det fortæller andre om fødselsforberedelse med Meyermetoden

FAQ

Hvad er Meyermetoden?

Hvad er Meyermetoden helt kort beskrevet?

 Meyermetoden er en et minut lang tryk-serie som afspænder krop og hjerne.

Den er seks redskaber i én som alle kan bruges effektivt hver for sig eller som i teknikken på en gang, hvor den har maximal smertelindrende effekt. Teknikken kan udføres i en form alene af den fødende selv, eller i fuld form sammen med en partner eller jordemoder og den kan anvendes i mange forskellige stillinger og funktioner.

I graviditeten kan teknikken træne nervesystemet op til fødslen til at skabe en betinget beroligende refleks. I fødslen kan den modne og skabe flow og fremgang. Efter fødslen kan den lande kvinden og bruges til behandling af uro generelt og hos baby.

Hvad går smerteteorien ”Gate Control Theory” ud på?

Helt kort forklaret sætter teorien fokus på, hvordan nervefibre opfører sig. I rygmarven leder de informationer op til hjernen om påvirkning som vibration, tryk og berøring af huden. Nervefibrene kan koble sig til de samme neuroner, som sender smertesignaler til hjernen, og det viser sig, at tryk eller berøring af huden kan give lindring og færre smerter ved at “lukke porten” for smertesignaler fra de smalle nervebaner ved at stimulere de brede nervebaner. I Gate Control Theory er hjernen knyttet til et aktivt system, der filtrerer, udvælger og modulerer de input, der bliver sendt fra sansecellerne ind til centralnervesystemet, og det kan altså stimuleres og aflede smerte.

Hvad går den bio-psyko-sociale smerteteori ud på?

Denne smerteteori tager højde for krop, sind og psyke og forstår smerte som en kompleks og individuel oplevelse, der dannes af vores hjerne ud fra erfaringer, følelser og overbevisninger. Teorien forklarer, hvorfor vi som mennesker har forskellige smerteoplevelser ved den præcis samme stimulus, og at vi netop reagerer forskelligt, fordi oplevelsen ikke er den samme. Ved at forstå smerteteori bag teknikkerne forstærkes effekten af alt fra varmepude til massage og Meyermetoden.

Hvad betyder ”parasympatisk”?

En del af det perifere nervesystem er det autonome nervesystem, som kan inddeles i det sympatiske og parasympatiske nervesystem. Det sympatiske nervesystem gør kroppen klar til pressede og stressende situationer, mens det parasympatiske skaber ro og fred igen og dermed bringer balance i kroppen. Det parasympatiske system styrkes gennem vejrtrækningsøvelser og afspænding. Meyermetoden aktiverer det parasympatiske nervesystem gennem tryk, rytme, dybde og flow.

Hvad er ”bodyscan”?

Bodyscan er en metode til at blive bevidst om det, der sker i kroppen. Du lærer at observere og arbejde med din krops signaler og acceptere dem, så du arbejder med kroppen og ikke imod den. I Meyermetoden fungerer trykkene som en fysisk bodyscan, som trykker afspændingen ned i kroppen, hvor den fødende bliver hjulpet til at scanne kroppen og blive i dens afspændthed, når kraften tager til under veerne.

Hvad ligger der i begrebet ”grounding”?

Grounding kan umiddelbart oversættes til ”jordforbindelse” og handler om at skabe fysisk og psykisk forankring, så der opstår ro og nærvær i din bevidsthed. Det handler også om at føle kroppen og blive i følelserne sammen med den, så oplevelser – f.eks. af smerte – ikke forstørres og forværres af tankemylder.

Hvad dækker ”hormonflow” over?

Fødslen er betinget af forskellige hormoner, som får processen til at glide fremad og følge den naturlige mekanisme. Oxytocin er vores kærlighedshormon, som skal være tilstede under fødslen – det sørger nemlig for at lave sammentrækninger, men det hjælper også til at ændre bevidsthed og skabe parasympatisk aktivitet, som er smertelindrende. Endorfin er også en form for lykkestof og kan virke smertestillende samt lokalt bedøvende. Det er derfor også et vigtigt stof under fødslen, som helst skal bakkes op af stressreducering og grounding. Adrenalin er et alarmstof, som sættes i gang af stress og det sympatiske nervesystem, og så hæmmer det dannelsen af oxytocin. Derfor er det vigtigt at være så meget som muligt i en tilstand af ro og nærvær under fødslen, så veerne kan være gode og regelmæssige. Hormonflow i fødslen dækker altså over at få sat skub i de fødselsfremmende hormoner og stoppe de fødselshæmmende.

Hvad skal jeg vælge Privat eller Gruppe undervisning?
Holdforløbene er gode til jer, der gerne vil have synergien ved en gruppe og ikke har for store bekymringer eller tidligere belastninger med jer i bagagen. Undervisningen giver plads til spørgsmål og uddybende forklaring, men følger også et fastlagt program som både er for førstegangs og fleregangsfødende.
De Private forløb er altid en god ide, hvis der er specifikke angst, stress eller belastningsreaktioner i jeres baggage. I de private forløb kan vi arbejde i jeres tempo med jeres specifikke udgangspunkt og sørge for at få ryddet op i misforståelser og samlet jeres erfaringer op sammen med Meyermetodens specifikke fødselsforståelse og konkrete teknikker.
Heidi anbefaler altid Det fulde private forløb over tre sessioner til alle, der ønsker at få den fulde forståelse af Meyermetoden uafhængigt af udgangspunkt. Undervisningen er sammensat så den dækker en udførlig forståelse af smerte kontra mestring, men hvis I bare ønsker at bygge ovenpå noget, der allerede fungerede ok for jer, kan både Bog sessionen og det private Fast track forløb være et fint valg for fleregangsfødende eller jer, der har læst bogen sammen. 
Hvis der er frygt, dårlige erfaringer eller tidligere belastninger i baggagen kan vi stadig komme godt omkring det i det fulde forløb, men der er også mulighed for at vælge Plus forløbet, hvor timerne kan fordeles efter behov og en session kan altid gemmes til en opfølgning/fødselsmodning omkring termin eller konverteres til en efterfødselssamtale. 

 

"TAG FØLELSEN HJEM, SÅ KOMMER FØDSLEN MED"

"Jo mere man kan se på dig, at du har ondt, jo mere ondt får du"

"Alt hvad der kan ignoreres, skal ignoreres"

"Kvinden skal kunne give slip på den ydre kontrol for at opnå indre kontrol"

"Fødslen er en energi, der skal i synergi"

Connect på sociale medier

Sitemap

Kontakt

info@meyermetoden.dk

+45 26 740 201

heidi@meyermetoden.dk
Tordenskjoldsgade 30, 1. tv.
1055 København