KAREEM

Da vi først ankom til fødselsafdelingen på Herlev Hospital, blev min kone hjulpet op på sengen. Heidi startede næsten øjeblikkeligt med at trykke tommelfingeren hårdt ned i min kones lavere pande, lige mellem øjnene. Det var lidt af en overraskelse, for det var ikke noget, jeg havde regnet med at se på det tidspunkt under fødslen.

I de første måneder af min kones graviditet og før jeg havde set fødselsforberedelsesvideoer på Herlev Hospital, havde jeg generelt alle de Hollywood-filmklicheer i mit sind om, hvad man skal forvente af en hospitalfødsel. Så denne teknik virkede helt uortodoks for mig. Og selv efter at være blevet uddannet lidt om, hvad der ventede under fødslen, følte jeg mig noget bedre forberedt. Men jeg havde stadig ingen idé om, hvad det betyder at have den støttende rolle under denne lidt skræmmende, men meget spændende begivenhed.

Heidi lærer Meyermetoden fra sig

Under hver sammentrækning arbejdede Heidi sin vej ned fra min kones hoved til armene, derefter til hendes hænder, derefter til hendes lår, ben og fødder, lagde pres ved at trykke på eller klemme, skiftevis fra den ene side af hendes krop til den anden. Og på et tidspunkt blev min kone bedt om at vrikke enten hendes højre eller venstre tå.

Heidi fortsatte denne uventede proces et par gange, før hun bad om min opmærksomhed. Hun ville lære mig teknikken og derefter skulle jeg fortsætte selv.

Først havde jeg troet, at der var en række forskellige ting, som jeg skulle gøre igennem hele fødselprocessen. Men det viste sig, at Meyermetoden var den eneste, jeg brugte fra start til slut. Den var det ene værktøj, som jeg havde i hele processen. Og det føltes stort, at jeg ikke kun havde en støttende, men også en meget lindrende rolle i hele fødslen.

Meyermetoden gav os tryghed under fødslen

Det var virkelig en overraskelse, men også en stor lettelse, at teknikken fungerede effektivt på næsten alle trin i fødslen. Det fik os også til at føle, at vi var i kontrol stort set hele vejen, især fordi vi vidste, hvordan vi kunne blødgøre intensiteten af veerne.

Teknikken tillod os begge at føle os trygge og til stede under hele processen. Der var aldrig rigtig et punkt, hvor min kone var drevet ud eller blev overvældet af veerne.

Jeg var meget imponeret over, hvor vigtig denne teknik blev for både min kone og jeg under fødslen. Teknikken i sig selv spillede en væsentlig rolle i vores personlige oplevelse af fødslen.