Status på vores søvn.. afmagt, ambivalens og kapitulation.

Fødsel

a19-886A7008(1920x1280)-sh

Jeg har ikke ævnt det så meget her på bloggen den sidste tid.. Mest fordi jeg faktisk ikke magter at acceptere, at det er sådan det er.. men vi skiftes faktisk stadig til at gå i seng med den lille fis.. Hun er ellers blevet bedre og vi har længe haft hyggelige puttesessioner uden skrig og skrål og hektisk tag-fat i sengen. Blandt andet pga den her Tyngdeposen, men også fordi jeg har lært en hel del om min lille duracell kanin og vi har fundet en vej til at få hende til hurtigere at nedregulere. (Jeg har taget en video af vores putteritual, som jeg nok skal dele med jer snarest.)

MEN hun er stadig så tunet ind på vores nervesystem, at hun oftest først falder i søvn, år vi gør..! Nu er det godt nok uden to timers puttekamp, men dog en ulige kamp med de søvnhormoner, der sniger sig ind på en, år man lægger sig under den varme dyne en mørk efterårsaften.

Nova har generelt the primetime of her life efter aftensmaden og hun peaker i humør og selvstændig leg ved 19-21 tiden. Så det er sin sag at gå i gang med putningen for tidligt, men omvendt er det også pænt meget sin sag at rejse sig fra de døde, efter at have puttet med hende en halv time og klokken ærmer sig 21…. SÅ det betyder, at der stort set hele det sidste år, ærmest ikke har været to voksne i stuen efter puttetid.

Jeg lader det lige stå lidt .. imens jeg synker spyttet!

….

Det er SÅ uholdbart og det slider på os alle, men jeg føler en kæmpe ambivalens, år jeg overvejer vores vej ud af det..

skaermbillede-2016-11-18-kl-12-01-44-am

Jeg elsker jo samsovning… Jeg elsker at trække min lille bebs ind til mig og ligge i arm hele natten. Jeg elsker at lytte til hendes vejrtrækning og dufte hendes varme og høre hendes små lyde. Bevares, jeg er da ikke super vild med hendes 3.30 opvågning, hvor vi nogle gange skal igennem nogle minutters kamp om brystvorterne, men det varer oftest ikke særlig længe før hun accepterer at ” Nova det er nat – vi ammer om morgenen”. Det får hun så lov til efter kl 5-6 stykker og så sover vi godt og længe til efter kl 7 og nogle gange længere!

Vores ætter er rent win!

Men putningen er min største fiasko som mor…

skaermbillede-2016-11-17-kl-11-59-36-pm

Jeg HADER, at jeg ikke kan putte mit barn og så gå ind til de store. -For ikke at ævne ham den største..!

Vi har INGEN voksentid.. ingen samtaler, serier, vino, nus eller put..-om aftenen..! Heldigvis har vi vores skævearbejdstider, der nogle gange kan rette op på det hele, år vi er gledet for langt fra hinanden.. som i dag.. hvor vi mødtes til frokost og fandt hinanden over en burger på Streetfood i Grønnegade og sammen gik ned og hentede vores bebs bagefter.

MEN jeg har heller æsten INGEN store-børnetid…! Selvom vi rimeligvis skiftes til at putte prutten, så har jeg også aftenarbejde og aftaler ude på mine sparsomme aftendage.. Og Novas putte eventyr har nu æsten varet et langt år!

Vi kom hjem fra vores lange ferie sidste år nogle uger før jul og gik efter jul igang med at generobre vores seng. Hun havde ellers længe startet sin nat i egen seng og først kommet over efter midnat, men inden ferien var hun begyndt at blive meget viljestærk omkring sin putning i egen seng og vi havde flere gange måtte give op på time lange puttesessioner. På ferien lod vi hendes aften-gen regere og lod hende give den gas og hygge sig til vi alle gik i seng sammen.

Hjemme igen startede vi forfra.. jeg prøvede den blide men faste vej i to uger, men hun lurede lunten og begyndte at gøre alt for at holde sig vågen.. Hun kunne være lige ved at give sig hen og så begyndte hun at fnise, smaske, tromme med fødderne, hive sig selv i håret, klappe og synge indtil hun til sidst var oppe i gear igen og det hele kunne starte forfra.. Jeg fik gang i zoneterapi og aroma terapi, men lige vidt hjalp det.. der var ikke nogen vej uden om gråd.

Jeg modificerede grådtilgangen og støttede mig op af min venindes baby, der 13 mdr gammel med samme kurs som Nova, var vendt til at falde i søvn af sig selv på 3 dage… Jeg vidste det jo godt .. og havde også haft held med at lære mine to store at sove selv ved at sidde ved siden af, men acceptere gråden som deres sprog. Det havde taget 3 dage..

Med Nova fortsatte vi en uge..

Hun var hardcore og der var ikke lys forude og samtidig fik jeg så meget modstand her på bloggen af en gruppe kvinder, der kalder sig “børnenes advokater” og som havde meget imod mig og mit egoistiske behov for at sovetræne mit barn… Jeg tog kampen op imod dem og forældres ret til at få deres liv til at fungere omkring en babys behov, men jeg kapitulerede overfor vores egen ret til babyfrie aftener.. jeg havde for meget ambivalens og var ikke klar på at gå linen ud og forvise hende fra vores seng.

Så VI skiftedes til at gå i seng med vores lille søvnmonster, der på en god dag tog 1 time at putte.. på de dårlige måske 2.. Og lige meget, hvor meget man forsøgte, kom man alligevel aldrig uden om en reel fastholdelse (så hun blev nede hos en) og så den forløsende gråd, som var tegnet på, at hun snart gav sig hen til søvnen..

Instagram for 3 mdr siden:

I dag var vi 45 min i puttehelvede.. -det var en god dag..
nDet ser nogenlunde sådan her ud..
nAftensmad  –  Aftenbad  –  Lege af  –  Skiftes
nAmmes  –  Flaskes  –  Læse bog
nBørstes  –  Trykkes  –  Puttes
nRolig vejrtrækning
nBaby sover æsten..
nSKIDE NOT!
nBegynder at puste og sige lyde
nMøver rundt
nBliver febrilsk og hektisk
nNu fuldstændig frisk
nGør alt for at stikke af
nSkubber sig ud over sengekanten
nVil røre gulv, bord, lampe
nFlitsbue
nGræder
nVil nulre brystvorter 😖
nLægger sig ovenpå mor
nHovedet ud over sengekanten
nSparker
nDriller
nSlår
nGriner
nHiver sig i håret
nPiller i mors øjne/æse/mund
nLigger ikke stille i over 10sek
nSkifter stilling
nVil ha dyne på
…dyne af
nMor shysser.. Mor trækker tilbage
nMor lægger baby ned
nMor kysser, nusser, holder fast
nNova græder nu frustreret
nMor holder mere fast
nKysser og shysser
nHolder helt fast
nNova giver slip efter kort tid
nFalder til ro
nKroppen gibber ufrivilligt
nVejrtrækning bliver roligere
nKroppen falder i søvn
Øjnene kæmper endnu
nOg så er der endelig slukket for min lille Powerbank af en baby… Suk…#MEDSKIDPÅ😓😓

Det var rædselsfuldt..

De store accepterede det.. de havde jo set os kæmpe og de havde set os komme ud fra soveværelset med røg ud af begge ører.. En gang i mellem aftaltes det, at man skulle vække putteren.. men det var med livet som indsats, at man forsøgte at gå derind og enten komme for tidligt INDEN monsteret rigtig sov eller komme for sent, år mor var sunket 10 cm ned i madrassens kviksand..

Jeg tænkte vi skulle starte forfra.. ny tryghed, og ny viden. Jeg fandt Hannah Harboe som kunne fortælle, at vores skønne afkom var udfordret af hendes egen udvikling, der gik for stærkt.. jo tak.. de to timers putning var simpelthen hendes energioverskud, der skulle forbruges, før hun kunne give slip!

Vi fik gang i nedregulerende leg, børstning, Meyermetoden og Tyngdeposen og fik endelig rolige putninger og så slog vi os til tåls med det..

Men nu har det kørt et år på den her måde.. Vi bliver ved at vente på, at hun bliver lidt ældre og man bedre kan opnå hendes accept og samarbejde, men det holder hårdt! Vi er en samværspresset familie, der har brug for at være sammen UDEN babyen ind i mellem.. SÅ selvom vi havde sat os som mål at vente til februar, hvor vi alligevel flytter.. så kan jeg ikke se, hvordan vi skal klare 3 mdr mere.. eller bare en uge!

Så det er snart på med handsken igen og så må vi se hvilken vej vi ender.

skaermbillede-2016-11-17-kl-11-58-24-pm

                                                                          ……

I er meget velkomne til at komme med jeres råd og erfaringer eller opmuntring i kommentarfeltet herunder <3

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN’

The post Status på vores søvn.. afmagt, ambivalens og kapitulation. appeared first on MEYERMOR.