Spørg Meyermor #1 Kold tyrker ?

Fødsel

a18-886a69601920x1280-farve2

Jeg får mange spørgsmål bagom bloggen, som jeg ofte bruger lang tid på at svare, så nu tænker jeg, at jeg fremover giver svarene herinde på bloggen, så flere kan læse mine tanker og svar på alt fra ammehjælp, søvnrutiner, opdragelse, familieliv…. – Eller hvem ved, hvad der kunne være interesse i at høre Meyermors mening om…?

Spørg Meyermor – bliver så frit fra leveren og uden den store redigerings-tid. Jeg kommer til at svare som privatperson med personlig holdning og ikke udfra retningslinier eller anbefalinger. Det bliver min mening og mine erfaringer, men husk…

DU er eksperten i dit liv! Og der er uendelig mange veje til —-> M O R ! 


Kære Heidi
nJeg skriver, fordi jeg overvejer at stoppe natamninger af min sø, <3, på 7 mdr. I min omgangskreds og familie anbefales vi at tage “en kold tyrker”, hvor far giver en flaske vand om natten. Men når jeg læser på Ammenets hjemmeside/ facebookside, så bliver jeg bare sådan i tvivl, da de fraråder “kold tyrker”-metoden. Jeg kan ikke finde ud af, om der er belæg for det, de siger, eller om det bare er en ideologi. Amningen kører problemfrit, men natamningerne hænger mig langt ud af halsen… men kan ikke finde ud af, om jeg skal holde ud, eller om det er ok at sige “stop”? Har du mon nogle anbefalinger? 🙏
nKh <3

Hej <3,

En kold tyrker tager cirka tre dages stress på barnet og så er I ude på den anden side. Hvis ikke, er der en større grund til, at baby beder om dig om natten og så ville jeg ikke fortsætte kold tyrker vejen.

Det er dog en personlig afgørelse, om man skal gå den vej.

Ikke alle baby-personligheder har lige godt af en Kold tyrker og den stress det udløser.
nDerudover risikerer du din amning på det, da din produktion højst sandsynligt vil gå voldsomt ned år du ikke bliver stimuleret om natten, hvorefter baby bliver uinteresseret i amning.

Nat amning er i princippet ikke ødvendig efter 6 mdr i forhold til æringsværdi, men der kan være andre grunde til at barnet ammer end mad. Tryghed og afstressning for eksempel. Øreproblemer eller hjælp til immunforsvaret.

Men hvis baby bare powerammer hver time hele natten, er det selvfølgelig ikke godt for nogle af jer. Her kan det være, at barnet ammer så ofte, fordi den lille portion mælk simpelthen ikke matcher barnets mave kapacitet og derfor mere holder gang i en sult end mætter til tilfreds søvn..

Personligt ville jeg vælge at støtte barnet igennem en nedtrapning, til et niveau, hvor I begge kan være med på den fortsatte natamning. Sæt nogle regler op for, hvad DU kan være med til og prøv det af på en respektfuld måde, hvor du har tillid til dit barns evne til at acceptere ændringen. Fjern feks de tidlige nat-amninger men accepter, den tidlige morgenamning. Mange gange vil udsættelsen af amningen tidligt på natten have positiv effekt på strækket til æste efterspørgsel. Når baby så melder sig, tjek feks. om klokken er over 4 og giv så bryst, men før dette tidspunkt trøstet på anden vis.

1 Stå fast ved, at brystet ikke er løsningen om natten hjælp barnet igennem sorgen over dette.
n2 Sig højt “det er nat og vi ammer ikke om natten”.
n3 Trøst og respekter barnet og tilbyd alternativ til tryghed.
n4 Tilbyd sut eller samsovning, hvor du ligger barnet i ske med dig og altså med æsen væk fra bryst.
n5 Evt lad far overtage og forlad soverummet, hvis barnet bliver mere frustreret af din duft.

Husk gråd, hvor du forsøger at trøste ikke er skadelig for barnet, da det kan mærke, at du anderkender gråden, men muligvis ikke er enig i løsningen og det skal barnet selvfølgelig have lov at reagere på. Hvis du kan mærke, at du ikke kan rumme gråden og reagerer negativt på denne vej, er det ikke det rigtige for nogen af jer.

nHåber du kan bruge det til inspiration, men husk at mærk dit eget barn og dets reaktion på det i gør. Du skal skubbe og skærme ! Skubbe lidt til barnets udvikling og skærme det for et tiltag, som det ikke er moden til. Så hellere amme videre og have et trygt barn, med mod på livet, som giver bonus i hverdagen. ❤

Jeg har også skrevet om natamning i dette indlæg

Mig og min amning Part 2 Novas ammekarriere fra fuld tid, til deltid, til dagstid! (inkl. nat-ammestop)

nKh Heidi

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN’

The post Spørg Meyermor #1 Kold tyrker ? appeared first on MEYERMOR.