Spørg jordemoderen #1. Hvad kan man selv gøre for at vende baby i maven?

Graviditet

Er der noget man selv kan gøre for at vende et barn der ligger med rumpen ned?

Ja der er mange gode ting, I kan gøre for at få baby vendt – blandt andet den mexicanske rysteteknik Rebozo, som I kan se på billederne herover.

Rebozo

Rebozo kan ikke gøres forkert, så længe den gravide mærker efter, at hun ikke bliver dårlig eller maven plukker op og bliver ved at være spændt. Mor ville blive dårlig meget før, at baby bliver påvirket, så bare stop, hvis det er ubehageligt og prøv jer frem. Gerne med rumpen helt i vejret med benene i en sofa og så læner mutti sig ud over kanten og ned på gulvet og hviler på armene. Spænd godt af og træk vejret og så ryster papir bare rumpen godt igennem af flere omgange.  -og fortæl baby, hvad den skal gøre. -den lytter med!

Babyer holder øje med mor

Og nogle gange har vi altså en UK – et barn i underkrop, som bare er et dejligt spirituelt lille væsen, der holder godt øje med om mor er ok. Med hovedet tæt på mors hovede <3 Så fortæl baby hvad der foregår i dit hovede, hvis du føler dig stresset eller bekymret for tiden. Og giv den kærlig besked om at lægge sig godt og trygt ned i dit bækken<3

Osteopat eller fysioterapi for at komme af med indre spændinger og låsninger.

Det er sådan, at babyer ligger sig, der hvor de føler, der er bedst plads. Så en UK (underkropsstilling) kan være fordi der er stramninger i bækkenet. Så start med en tur til Fys eller Osteopat til afspænding af Psoas musklen. Qklinik er specialister på området.

Hjemmeøvelser

Det kan også være en god ide at lave øvelser der skaber nye rumfang i bækkenet. Trappegang, stræk med et ben op på et bord. God vejrtrækning og afspænding af bækkenbunden er alt sammen ting I kan lege med derhjemme. Ellers lig med en pude under numsen og benene op af væggen (mest din kone;-) ) mange gange i løbet af dagen.

Frys baby ud 😉

Tag også og læg en pose frosne ærter på toppen af livmoderen – der hvor barnets hovede er. Så vil baby blive motiveret til at skifte stilling. Efter kuldetreatment kan man lave rebozo eller gå trappegang igen.

MOXA og akupunktur kan sætte gang i den gode energi

Man kan få en moxa treatment som er kinesisk røg/akupunktur som også stimulerer medianer til at vende energi i kroppen. Jordemoder Helle Ella er kendt for god succes med sine vendinger med Moxa.

Få en hollistisk behandling hos mig

Tag et smut forbi mig og få en fødselsmodnende behandling, som samler krop og psyke med alle mine teknikker i to timer.

Eller kig på Spinning Babies og find selv inspiration til videre øvelser.

 

Lille disclaimer.

Hvis du skal til vendingsforsøg og har arbejdet med mine mestringsteknikker er det vigtigt, at have for øje at du måske kan presse dig selv lidt for langt. Afledning, fokus og vejrtrækning samt ønsket om at “gøre det bedste” for baby, kan få en kvinde til at gå langt. Tag en time out og mærk efter. Hvis baby ligger så dybt, at den ikke kommer med rundt er det omvendt et rigtigt godt tegn på at en ukompliceret vaginal underkrops fødsel måske er en bedre løsning.  I så fald vil jeg anbefale at man får en snak med en fødselslæge på Herlev eller Åbenrå hospital.

Skal du føde en UK?

Hvis du skal føde en underkropsstilling er det vigtigt at forberede din hjerne på at det er muligt og det bliver godt! Hvis du ikke tror på det, er et kejsersnit bedst. Træ din hjerne til at samarbejde ved at læse gode beretninger og husk at kroppen følger med vores tanker. Vi kan træne os til at blive bedre til at stå på ski ved at se ski-videoer og det samme er gældende med den kropslige hukommelse som hjælper ved en fødsel. Her er Majkens ukomplicerede fødselsberetning.

 

I er meget velkomne til at kommentere og dele jeres egne vendingshistorier, underkropsfødsler og erfaringer i indlægget, så andre kan have glæde af det!

 

Oxxy Meyermor <3

 

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN’

The post Spørg jordemoderen #1. Hvad kan man selv gøre for at vende baby i maven? appeared first on MEYERMOR.