Søvntræning af baby med Meyermetoden. 11 trin til ro.

Fødsel

IMG_4859.JPG

Det her er et billede af sejr! 1-0 til mor over seperationsangsten!

Efter feriens sene sengetid og mange samsovnings -putninger har det været en kamp at få hende til at sove i egen seng igen..

Den anden dag prøvede jeg med Pick up put Down og med en del gråd (fra os begge) måtte jeg opgive over midnat og gå i seng sammen med hende.. Hendes seperationsangst virkede bare ikke sammen med Pick up put down. Det blev mere en leg for hende at holde øje med mig og jeg kunne ikke trætte hende ud. Hun hørte selv den mindste lyd og blev dybt ulykkelig når jeg gik, så hun sov med et øje på mig. Jeg kæmpede i over to stive timer, før jeg gav op. -Min irritation umådelig stor og jeg måtte tælle til ti før jeg kunne give mig hen til at amme. Det var ikke godt for nogen af os.

I dag startede jeg tidligt med aftenrutinen. Bad, aftenflaske og så ind og lade hende hygge i sengen med lidt legetøj. Jeg satte mig og læste i en bog ved siden af. Det hjalp på min tålmodighed til at lade det tage den tid det skulle. Tog hende op ammede og sang hendes sang. Tillod hende ikke at falde i søvn ved brystet. Bøvsede hende. Puttede om hende til hun begyndte at lukke øjnene. Lagde hende så ned i sengen igen. Hun rejste sig med det samme med lidt pyller. Jeg tyssede lidt på hende. Smilte til hende. Hun smilte igen. Forsøgte at engagere mig til øjenkontakt, men det ignorerede jeg med min bog.

Lagde hende ned et par gange mere. Rullede gardinerne ned. Sådan gik der 35 min så lagde jeg hende ned og forsøgte at grounde hende med Meyermetoden. Min tanke var at afspænde hendes krop og derudover ved jeg, at babyer har godt af at blive mast (det har jeg skrevet om her). Men det viste sig at være et godt værktøj til søvntræningen.

Hun syntes, det var sjovt at blive trykket ned. Flere gange var hun ved at rejse sig, men stoppede, år hun mærkede mine tryk. Jeg fortsatte indtil hun blev liggende. Så kælede jeg hende på meyermetoden første punkt, Glabella, mellem øjnene og ned over æseryggen. Hendes øjenlåg fulgte med. To gange mere tog hun antræk til at bevæge sig men et fingerstrøg var nok til, at hun gav slip. Jeg blev stående et stykke tid, indtil jeg var helt sikker på, at hun ikke vågnede.

Rent teknisk drejer det sig om, at jeg trykker hende ned i madrassen på forskellige punkter ned igennem kroppen -fra hovede til fod og tilbage igen. Jeg maser hende ofte i leg, så måske derfor hun tager så fint imod det til at starte med, men trykkene giver også en kropshukommelse fra tiden i livmoderen og er derfor en fasttrack til den ro baby formentlig har følt i fosterstadiet.

Baby ligger i sengen med hovedet til den ene side (på ryg eller mave). Hvis baby er ophidset eller grædende, må man starte med at trøste, distrahere, lade baby lege i sengen til man har opnået tillid til sengen til at starte med.

 1. tryk med flad hånd på siden af hovedet og skub hovedet godt ned i madrassen i en bølgende bevægelse (så baby kan mærke at trykket gradueres op og ned flydende og ikke er bange for at det er et statisk tryk og holden fast)
 2. find et fladt punkt på skulder eller øverste del af ryggen og tryg umiddelbart efter her.
 3. bevæg hånden til babys numse eller hofte og tryk med flad, varm og rolig hånd ned i samme glidende bevægelse.
 4. tryk på lægmusklen på det ene ben
 5. og foden på det andet
 6. den anden fod
 7. det andet ben
 8. numsen
 9. kroppen
 10. hovedet
 11. slut af med at trykke blidt på Glabella, punktet på æseryggen imellem øjnene.

Min tanke er at give hende en uges tid på denne måde, hvor hun får total tryghed og tillid til søvn og mors tilstedeværelse. Det skal ikke gå hen og blive en vane at tage så lang tid om putningen, så på derefter vil jeg gå tilbage til pick up put down, og vise hende at hun bliver puttet og jeg går. Og så er projekt minus natamning coming up!

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN’

The post Søvntræning af baby med Meyermetoden. 11 trin til ro. appeared first on MEYERMOR.