Sex og bryster, det er noget der ryster..

Fødsel

fullsizerender

Uge SEX er landet over kampagneugen for sexualundervisning i landets grundskoler. Foreningen Sex og samfund sørger hvert år for undervisningsmateriale til seksualitet og sundhed, så lærerne kan få viden og kompetencer til at gøre undervisningen interessant og up to date for eleverne. Sidste år drejede det sig feks om rettigheder og online adfærd. I år har uge sex drejet sig om mig og min krop og om at sætte fokus på at rigtig mange unge er uvenner med deres kroppe.

Som mor til en teenager på 15 er jeg rigtig glad for, at der bliver arbejdet for at gøre undervisningen interessant og relevant for de unge og derfor vil jeg med dette indlæg bare give et stort shout out til foreningens arbejde.

-Og så har jeg fået lov at dele min datters essay fra 2016 – hvor hun altså, som bare 13 årig, i uge sex, havde til opgave at forholde sig til sit forhold til sex og krop. Jeg fik allerede den gang lov til at dele hendes essay, men af respekt for hendes alder dengang, har jeg ventet og i år spurgt om tilbudet stod ved magt. Det gjorde det.. og det er jeg så skide stolt af!

Sex og bryster det noget der ryster 

Hvorfor ryster det folk år man snakker om sex?

For nogle er sex noget meget personligt, men nogle gange blive det lidt for personligt. For mig er det nok noget andet, fordi jeg ikke har prøvet det. Jeg syntes bare at det bliver gemt væk, på en forkert måde. Man kan godt sige at det bliver gemt væk, som et meget slemt tabu. Der er ikke lige frem folk ude på gaden, som snakker om sex som noget naturligt for dem. Jeg har i hvert fald aldrig hørt nogen snakke om sex, som noget de bare gjorde til dagligt. Det er en lidt ærgerligt ting, for vi kommer nok alle sammen til at have sex på et tidspunkt. Derfor forstår jeg ikke hvorfor det er så unormalt, at folk skal kigge mærkeligt på en hvis man siger noget om sex.

Nu sidder jeg her og skal skrive om sex, er der ikke sex alle vegne?

Man kan i vært fald finde det alle vegne, som i bøger, film og selv øgne bryster kan man finde på en bus. Men skulle det have noget at gøre med sex? Bryster er jo ikke sexet, de svarer jo bare til et yver, for der kommer mælk ud til babyerne ligesom der kommer mælk ud til kalvene. Det er der da ikke noget sexet over. Jeg syntes at bryster bliver gjort til noget sexet, som de ikke behøver at være. Derfor forstår jeg ikke hvorfor kvinder for lavet silikonebryster, eller silikonenumse for den sags skyld.

Det virker til at mange mødre har et problem med at vise deres bryster år de ammer. Der er nemlig mange der sider og har en stofble over sig for at dække alt til. Det er jo en naturlig ting at amme, min mor har i hvert fald altid været lidt ligeglad med hvad folk tænkte om hende, år hun ammede. Det har nok gjort at jeg selv er ligeglad med det. Numsen, en anden ting jeg ikke forstår, for vi har jo alle en, derfor er det mærkeligt, at det bliver gjort til noget sexet. Når der jo, kommer afføring ud af den.

Hvad er skønhedsidealer egentligt?

Mange mener, at en typisk model krop er værd at stræbe efter. Jeg har selv været model, da jeg var lille, men det er slet ikke ligesom at være voksenmodel hvor der er mange fastsatte krav til skønhed. Børnemodeller har mange flere typer. For mig er et menneske smukt, år der er noget inden i der tæller. Når man er smuk indeni følger det typisk med uden på også. For mig kan et menneske godt se ( grimt ) ud uden på, men hvis man lærer det at kende bliver personen tit smukkere. Måske drejer det sig om udstråling og selvværd.

Mange vokser med skønheden, man er jo ikke ødvendigvis født smuk. Alle babyer er jo ikke lige smukke, år de bliver født, med fostervand over det hele. Jeg syntes, at det er lidt ærgerligt, at mange piger ser op til kvinder, som har fået lavet æsten alt om ved dem selv. Mange kendte kvinder i U.S.A, får lavet deres bryster og numse støre, nogen får lavet alt så stort, at man tænker, at de kun gør det for at få opmærksomhed.

Sex og forelskelse, har det noget at gøre med hinanden?

Skal man være forelsket for at have sex? Kan man også være forelsket uden at ville have sex? Jeg syntes, at man skal være forelsket før man skal have sex, jeg tror at de to ting skal være forbundet. Min mor siger, at man skal vente til man finder den rette, det må jo have noget at gøre med forelskelse, hvis man skal vente på at den rette kommer. Hun siger også, at man heller ikke skal være for ung, år man har sin første gang. Hvornår ved man, at han/hun er den rette, der er jo ikke lige frem en der fortæller at han/hun er den rette.

Da jeg skulle finde ud af, hvad jeg skulle skrive om mine erfaringer og tanker om sex, var det svært at huske, hvornår jeg første gang snakkede om emnet med min mor. For det har bare altid været en ting, der bare var der. Altså min mor har bare altid snakkede om det, som en naturlig ting, der bare fulgte med hende. Jeg tror aldrig, at jeg har snakket om sex, med min far, men det har jeg ikke haft brug for. Mig og min mor har bare haft samtaler om det, år det lige passede, og så har min far sikkert snakket om det med mine brødre. Min mor har altid kunnet hjælpe mig med ting, som min far ikke ville kunne gøre på samme måde. Det har ikke været sådan at mig og min far overhovedet ikke kunne snakke om det, men det har jeg bare ikke haft brug for.

Emnet sex vil nok aldrig være en mærkelig og akavet ting for mig, men et emne, som jeg har vænnet mig til gennem længere tid. Jeg tror heller aldrig, at jeg vil blive den type, som stræber efter en modelkrop, men bare være mig selv og hvile i den jeg er. En dag møder jeg sikkert også den rette, hvor han bare giver den følelse, som den rette vil give, men det behøver ikke at være nu. På et tidspunkt vil jeg nok også have et barn, amme det og ikke skjule det bag en stofble. For sex og bryster det ryster nok ikke mig…

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN’

The post Sex og bryster, det er noget der ryster.. appeared first on MEYERMOR.