Rav i den.. -Tænder på vej?

Fødsel

IMG_3740.JPG

De stakkels små skal jo igennem det -og det skal vi forældre også.. Vores små uskyldige  babyer skal have forholdsmæssigt store, sylespidse mælketænder mast igennem deres følsomme gummer og ind i deres lille smerte-erfaring. Det er som regel ikke noget der går stille for sig.

En ting er, at det gør ondt på vores små pus, noget andet er, at tandfrembrud gerne inkluderer adskillige irriterende bivirkninger, som gør tiden ekstra svær for både bebsen og bebsens forældre. Så der er dobbelt motivation for at finde lindring til de smås gummer.

Tegn på tænder på vej:

  • Rød numse
  • Let feber
  • Tandknopper rundt om munden
  • Rødme rundt om munden
  • Grø/slimet afføring
  • Øget gråd og irritabilitet
  • Nægter mad
  • Nægter sutten

Da Rio, min sø, var helt lille havde han tilbagevendende problemer med sit ene øre. Han fik antibiotika 3 gange inden jeg, da han var ca 8 mdr gammel, fik en gave fra en Schweizisk mor.

En ravhalskæde!

Der hvor hun kom fra var det velkendt, at Rav har en antiinflammatorisk virkning i homøopatisk form. Mange babyer får derfor en ravhalskæde om halsen, så den kan gnubbe mod huden og afgive sin virkning mod både øre- og tand problemer hos de små.

Tjah.. det kunne jo ikke skade så den kom på…

IMG_3762.PNG

…og der sad den de æste 3 år, indtil den var blevet så mør i kæden, at den pludselig faldt af og ned i Rios hånd – som tak for denne gang. Det var faktisk et vemodigt farvel. Den havde siddet der som en lykkeamulet. Det første år, han havde kæden på, havde han ikke feber en eneste gang og vi mærkede ikke noget til nogle tænder, før de var fremme. Drengen havde rigeligt andre udfordringer med reflux (som du kan læse om her) som også gav lidt natterod, men det var aldrig sådan, at det skiftede karakter med symptomer på tænder.

IMG_3760.PNG

Jeg skal ikke kunne sige, om det var et sammentræf. Om han måske ville have haft nemt ved tandfrembrud alligevel, men det var godt nok til mig.. Og derfor skal Nova have samme fordel og vi har allerede fundet en fin ravkæde hos Naturebaby.dk.

Det er ikke helt så Hokus Pokus, som det lyder. Det fungerer således, at rav år det opvarmes til kropstemperatur og gnubbes op af huden afgiver succinsyre, som har en naturlig terapeutiske virkning. Det er kendt for at have positiv indflydelse på hovedpine, gigt og altså så også den antiinflammatoriske effekt, som hjælper de små, år tænderne skal frem.

Halskæderne er helt naturlige og ufarlige og de er lavet, så de er børnevenlige, med knuder mellem hver perle og en drejelås, -der kan springe op ved lille belastning. Nogle vælger at tage den af om natten, men ellers er der ikke mere, man skal vide om dem.

Af andre gode råd til lindring kan jeg ævne:

Til gummerne kan en kølig bidering være sagen, jeg har købt min i USA, men jeg fandt en fin en Her

IMG_3749.JPG

Sophie Giraf kender de fleste nok også og jeg kender ikke en baby der ikke gerne vil sætte tænderne i hendes fine horn. Der er kommet rigtig mange fine variationer og de er alle populære hos babyerne.

Skærmbillede 2015-07-02 kl. 10.46.15 PM

I de her net kan du lægge frosne vindruer. kirsebær, tomater eller melon og lade baby suge den kolde saft. Kulden og sødmen er smertelindrende. De fås i Føtex.

Skærmbillede 2015-07-02 kl. 10.55.26 PM

Baby teething oil fra TerraCotta kan fås til at smøre og massere gummerne med lindring.

Skærmbillede 2015-07-02 kl. 11.41.37 PM

Og apoteket har denne smertelindrende/bedøvende og helingsfremmende gel.

Aftamed-Gel.

Skærmbillede 2015-07-02 kl. 11.08.31 PM

Og er det ikke kun baby, der er øm, kan det være en god ide at smøre brystvorterne med denne plejende og naturlige olie fra Weleda.

IMG_3747.JPG

Har I andre gode råd så del dem endelig i kommentarfeltet!

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN’

The post Rav i den.. -Tænder på vej? appeared first on MEYERMOR.