Om at have piskesmæld i skeden…

Fødsel


Rigtig mange kvinder døjer med underlivet efter en fødsel og vi har alt for lidt fokus på psykens del i smerteoplevelsen og generne. Der er til gengæld rigtig meget fokus på Bækkenbundstræning! Vi får tudet ørene fulde om slappe bækkenbunde, men ingen taler om de overspændte bækkenbunde.

For at kunne træne skal vi først lære at afspænde bunden og sindet, efter chokket og traumet fra en fødsel.

Læs min erfaring og råd her <3

Med ønske om et skønt (under)liv

– kærlighed fra jordemoder Heidi

 

 

Jeg fik selv en 3.grads bristning med min førstefødte -med dertilhørende gener. Min datter var så venlig at komme ud med højre hånd fremme som en anden supermand. TAK for det!

Jeg gik godt og grundigt i stykker.

Jeg blev syet på fødestuen, den slags gør man ellers gerne i en rygmarvbedøvelse på operationsstuen.. hvilket havde været at foretrække, for så havde de nok ikke overset en løsrevet muskelhinde, som betød, at jeg fik en lille rektocele -et svagt punkt i væggen mellem skede og endetarm. Det var umiddelbart ikke et problem jeg opdagede med det samme. Udover voldsomme sammenvoksningssmerter i flere uger efter fødslen, som jeg bare troede var sådan det var at gro sammen dernede… Større var det, at jeg i op mod fem måneder efter fødslen ikke kunne gennemføre et samleje pga smerter.

Læs også Knib for (dit under-) LIV!

Jeg var sat op til en operation. Og lige så meget som jeg frygtede operationen, ligeså skuffet blev jeg da lægen til forundersøgelsen erklærede, at hun ikke mente, hun kunne gøre noget for mig, “da det så fint ud dernede”.. Hun mente, at det var muskulært. Hun gav mig udsigt til et halvt års genoptræningsforløb. Med daglig indtagelse af Ipren inflammations og smertelindrende medicin i tre uger, af- og udspænding med vægte og evt udblokning af underlivet!

Hold nu op! Jeg græd som en stukket gris og gik duknakket hjem fra konsultationen. Jeg havde ikke forstået lægens dom og havde spurgt, om der virkelig ikke var noget hun kunne ændre dernede.. Hun havde forklaret, at hun mente, at jeg havde fået det der var tilsvarende et piskesmæld -bare i skeden.

Jeg sad og kiggede ud i luften. Et piskesmæld! Jeg kendte godt til piske smæld… havde døjet i flere år med et piskesmæld efter en bilulykke, gået til masser af genoptræning og fysioterapi og kiropraktor. Det aflastede kun, men spændingen og smerterne fortsatte. Indtil jeg en dag spurgte min fysioterapeut til min mengrad og erstatningsmulighed. Han svarede, at han mente jeg kunne få ca 5% og en udbetaling på omkring 30000kr, men han anbefalede det ikke! Okay?? Jeg måtte høre hans begrundelse? Han forklarede, at der var en tendens til, at folk der skulle bevise deres mengrad i erstatningssager ofte blev meget sygere og led mere af deres skade. Hmmmm.. Jeg var 24 havde gået hos ham i halvandet år, været på skåneskema med nedsat tid på jobbet, kedet mig i træningscenteret med lav vægt og mange gentagelser. Passet på ikke at bære tasken i højre side, ikke sidde med benene over kors og taget gevaldigt hensyn til mit piskesmæld for at undgå at blive ligeså dårlig, som jeg havde været.

Jeg kiggede på ham og spurgte..

Hvis man kan tænke sig dårligere, kan man så ikke også vende den om og tænke sig rask(ere)? Jo det mente han. Jeg bad ham om at raskmelde mig, afsluttede mit forløb, betalte min regning og gik ud i livet. Ignorerede mit skide piskesmæld og fik det meget bedre. Jeg fik stadig et hold i nakken ca en gang hver eller hver anden måned, men det var intet i forhold til hvad det havde været!

Med det i baghovedet overvejede jeg mit såkaldte piskesmæld i skeden…

1/2 års genoptræning! Suk. Okay jeg havde jo fået af vide, at det så fint ud dernede.. så jeg prøvede at mærke efter om jeg gik og spændte. Jo tak, mit underliv var suget helt op under navlen.

Jeg gav slip og kunne mærke, at jeg ligesom kunne trykke det yderligere ned. Okay der var da noget at arbejde med.. Jeg besluttede mig for at lave en omvendt bækkentræning. Hver gang jeg stod stille i løbet af dagen, gjorde jeg mig bevidst om mit underliv og “kørte det lige helt ned i kælderen”….. -spicede den op med at tænke positive tanker som “stor og våd grotte” (super positivt ikk?) “valbyhallen” ( ja det skrev jeg så også lige) og “slap og smidig mis i en solstråle i vinduet” (tjah whatever it takes).

Sådan gik jeg rundt i tre dage -i mine egne tanker.

3 er sådan et dejligt magisk tal… På tredie dagen hoppede jeg så på manden…  og det hele virkede efter hensigten! Væk var smerten! Spændingerne, angsten OG SMERTEN!

Jeg fik mit underliv tilbage…!

Jeg skulle ikke tage hverken smertestillende, genoptræne eller udblokkes (gud forbyde det!) for at få min funktion igen.. Alt det krævede var en ændret tankegang og nogle rimeligt grænseoverskridende sætninger.. for at give slip!

Give slip på en voldsom fødsel, på en følelse af at miste mig selv, tabe kontrollen og skrabe hen over gulvet i helvede. Min fødsels psykologiske traume havde sat sig i mit underliv i en håndgribelig bristning, som jeg kunne udpege som synderen til mine gener. Men det var da jeg gav slip på min smerte og chokket over fødslen og tillod mit underliv at få afslapning akkompagneret med humor, at jeg fik det godt igen.

Læs også Har du styr på dit (under)liv?

Til min anden fødsel bristede jeg kun overfladisk ved en lynfødsel og tredje gang lod jeg min mand tage stille og roligt imod i badekaret derhjemme og fik også her kun en mindre bristning, – så du behøver altså ikke frygte æste fødsel blot fordi det gik galt første gang.

Det drejer sig i høj grad om at forstå og føle sig tryg i pressefasen og så at kunne nulstille muskulaturen imellem presseveerne, men det kan jeg lære dig til den tid. Hvis du læser med her er det nok fordi du til at starte med bare gerne vil kunne have sex uden smerter.

Og det synes jeg du fortjener <3

Måske kunne du have godt af at starte med at få lidt pussypower fra dette indlæg

Kvinde Kend Din Kusse..!

Har du haft en svær fødsel, bristning eller døjer du med vulvodyni eller vaginisme har jeg mange gode konkrete teknikker til afspænding af krop og psyke, som kan hjælpe dig. Tag et kig på min hjemmeside og ring eller book en samtale her meyermetoden.dk

Læs videre i mit andet indlæg om smerter ved samleje med råd til at få gang i lagenerne igen

Os to og mine lagener

Læs også her hvor du kan finde gode råd til den gynækologiske undersøgelse eller spiral opsætning

Sådan får du sat spiral op uden smerter.

XXo fra Meyermor <3

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN’

The post Om at have piskesmæld i skeden… appeared first on MEYERMOR.