Novas Hjemmefødsel i ord og billeder.

Graviditet

Skærmbillede 2015-09-14 kl. 10.18.12 PM

Jeg føder aldrig !

-sagde jeg til Camilla, da hun ankom hos os. Hun var rejst fra Finland, hvor hun bor, for at føde med os. Det var onsdag, min terminsdag, og vi havde indtil mandag, hvor Camilla skulle hjem igen. Vi havde i sjov aftalt, at jeg skulle føde søndag, men jeg følte mig mindre fødeagtig end jeg havde gjort 3 uger før termin. -hvor jeg faktisk havde haft 2 omgange af 2 timers opstartsveer.

Camilla satte nogle modnende åle på min terminsdag

Camilla satte nogle modnende åle på min terminsdag

Nålepude!

Nålepude!

Camilla gav mig lidt akupunktur og jeg tog et fodbad mod vand i kroppen. Vi gennemgik udstyr og min fødeplan og tunede os ind på mine forventninger og Camillas råd. Vi talte også om, hvordan vi skulle tage min hjemmefødsel med os, hvis vi blev ødt til at tage på hospitalet. Jeg gik i seng med tryghed og forventningens glæde -og en smule ærefrygt..

Næste morgen hyggede vi os med lækker ærende morgenmad – jeg skulle jo være klar til år det satte igang.

Skærmbillede 2015-09-14 kl. 10.09.04 PM

Og imens Camilla tog på strøgtur besøgte jeg veninde Nete og hendes lille nyfødte Maja 3 dage gammel.

Mærkeligt at tænke på at jeg har sådan en størrelse lige inde under huden!

Mærkeligt at tænke på at jeg har sådan en størrelse lige inde under huden!

Torsdag aften malede familien på min mave for at velkomme baby til sin rejse ud.

Der var frit slag, Camilla malede en glad baby i korrekt stilling til en god fødsel.

Der var frit slag, Camilla malede en glad baby i korrekt stilling til en god fødsel.

Bagefter gav Camilla mig en omgang akupressur og stoppede mig med dadler og hindbær The.

Det er luksus at have sin helt egen jordemoder til at forkæle ens kommende fødsel!

Det er luksus at have sin helt egen jordemoder til at forkæle ens kommende fødsel!

lidt vand i kroppen og tryk fra akupressur

lidt vand i kroppen og tryk fra akupressur

Jeg tog også et lavement da jeg havde hård mave. Jeg kunne mærke, at bebsen rumsterede og trykkede nedad derinde og jeg fik en del jag ned i livmodermunden, imens Camilla trykkede på mine ben.

Fredag havde jeg virkelig et behov for at være i kontakt med vand. Være vægtløs, bevæge mit bækken frit og tiltrække min fødsel med velvære og afspændthed. Så min jordemoder tog mig med en tur i svømmehallen. Derefter akupunktur og ananas og dadler. Og en god gang Rebozo oveni fredagshyggen.

Fredags hygge. Børnene spiller brætspil, peter og en gæst drikker et glas rødvin og jeg får en omgang rebozo.

Fredags hygge. Børnene spiller brætspil, Peter og en gæst drikker et glas rødvin og jeg får en omgang rebozo.

Imens Peter lavede afspændende rebozo snakkede vi om forventninger til fødslen.

Imens Peter lavede afspændende rebozo snakkede vi om forventninger til fødslen.

Jordemoder i køkkenet - der skæres annanas!

Jordemoder i køkkenet – der skæres annanas!

Av! Nu sættes alle skyts ind med kraftig vefremkaldende akupunktur.

Av! Nu sættes alle skyts ind med kraftig vefremkaldende akupunktur.

Lørdag formiddag fik jeg en lille hindeløsning. Camilla mente, at jeg var enormt god til at give slip dernede, da jeg slet ikke reagerede på hendes behandling indvendig.. Jeg mente, at hun var enormt blid og lavede en meget fin lille løsning. Mere påvirkning ønskede jeg nu heller ikke. Slimproppen var gået og jeg havde lidt tegnblødning i forvejen.

Bagefter blev jeg rastløs. Nu skulle jeg i kontakt med skov…. OG dyr for at blive fødeklar! Så jeg tvang børnene i sadlen og tog cyklerne med i toget til dyrehaven. De mente jeg var tosset… jeg mente de bare skulle spille med på legen -for nu skulle vi altså lokke den baby ud!

November kulde i dyrehaven

November kulde i dyrehaven

Vi jagtede rundt i skoven for at finde dyr og var helt euforiske, da de blev skuet langt ude i horisonten. Jeg kunne godt mærke, der var gang i plukkeveerne under cykelturen, men jeg ignorerede det og cyklede videre på den bumbede vej.

DYR! bittesmå ude i horisonten, men der var de!

DYR! bittesmå ude i horisonten, men der var de!

Hjemme igen kunne jeg med det samme mærke, at det var veer af den gode slags. Men ikke helt nok til at være den slags man føder af. Vi prøvede at danse dem op til Another one bites the dust.

De fortsatte på medium styrke i 3 timer.

Spicy food og veer. Jeg sætter en streg på et stk papir hver gang der er ve. 4-5 veer pr 10 min

Spicy food og veer. Jeg sætter en streg på et stk papir hver gang der er ve. 4-5 veer pr 10 min – se forventningens glæde i Camillas smil <3

Skærmbillede 2015-09-14 kl. 10.16.03 PM

Veerne gik i sig selv igen ved 21 tiden under en omgang trivial. Vi afblæste søster og gudmor (der begge var til julefrokost) og gik i seng og håbede, at det ville starte op igen efter en god nats søvn…

Kl 2.30 gik jeg på toilettet.. Vækket af fuld blære-plukkeveer avav. Nå men ingen fødsel på vej.

Sov videre vågnede ved et stort POP kl 0330 lidt forskrækket.. Hvad mon det var? Peter vågnede af mit overraskelsesskrig. Ikke vandet, for der var ikke vådt.. sov lidt videre.

Så begyndte veerne så småt ved 4 tiden.. okay nu føltes det som veer, der ville føre til fødsel.

Nød at ligge og arbejde med dem.. Lange smertefrie pauser på ca 5 min og så ca 45 sek spænding. Hørte noget meditationsmusik og fandt en bodyscan meditation, som jeg fulgte.

Kl ca 5.30 havde jeg brug for Peters hjælp til afspænding med Meyermetoden og kærlig opmærksomhed. Følte at fødslen ville ske indenfor dagstid. Ringede og varslede Riget men kunne fint snakke også gennem veen.. I pauserne var jeg stadig i tvivl om jeg virkelig var ved at føde!

Kl 6.00 tog det lidt til så nu ville jeg gerne have fyldt karret og Peter vækkede Camilla.

Jeg lå i sengen i min natkjole og arbejde med mine veer.. Dykkede ind i dem og bevægede mine hofter i cirkler. Begyndte at få lidt lyd på.. Ahhh det føltes godt. Camilla kiggede ind til mig.. Det ser godt ud Heidi. -det lyder som om det tager lidt til? Selv var jeg lidt i tvivl… Var det mon rigtige veer..? De var så korte og jeg havde det fuldstændig fantastisk i pausen..

Jeg var i en dansende bevægelse under hver ve og koncentrerede mig om at smile og give slip ved at gøre daglidags ting.

Jeg var i en dansende bevægelse under ve og koncentrerede mig om at smile og give slip ved at gøre daglidags ting.

Det trykkede en del på min blære.. Gik på toilettet, ush så skulle jeg lige ordne køkken..

Og ommøblere og ordne puder skulle jeg også lige!

Og ommøblere og ordne puder skulle jeg også lige!

Snuppede en ve ind over bordet.. Ordnede sofa og tæpper og skrev til dem der skulle være med til fødslen.. det var ved at være tid eller var det? … Peter fyldte karet og tog sit bløde nye fødetøj på. Selv sokkerne huskede han.. Føde sokker! Det var så komisk at vi kom til at grine. Camilla fik bollerne i ovnen og tændte stearinlys. Jeg skulle føde i blid belysning til duften af nybagte boller – det stod æsten øverst på min fødeplan.

Det tog til. Dansede lidt up speed tempo ve dans.. Talte til mine veer.. Jaja okay, mmmm okay du er god ja du virker.. Jeg er blød og åben..

7.30 har jeg første ve som udfordrer mig. OOKAY RØR VED MIG siger jeg. Camilla holder på mit bækken og jeg trækker mig igennem veen med min dybe vejrtrækning. Peter filmer mig med telefonen, da jeg er færdig med veen fortæller han, at den varede 60 sek.

Camilla mener, at det er nu vi skal ringe efter Rigets jordemoder, som skulle komme som juridisk sikkerhed, da Camilla ikke er registreret jordemoder i Danmark .

Jeg er i tvivl om ikke det er for tidligt. Jeg har jo ikke rigtig ondt, men jo jeg har da gode veer og jeg er jo også 3. gangsfødende. Jeg ringer og får en gooooood ve midt i samtalen. Camilla overtager røret.

Ahhh nu trykker det!!!

På toilet igen… Ush det trykkede, mere lyd på! Må bruge min hurtige vejrtrækning for at holde fokus.

Hmm jeg skal vidst i det kar nu!

Skriver til Tracy kl 7.40…. Du skal skynde dig! Tid til kar! Baby kommer snart.

Så kommer Rio ind i stuen… tager mig sammen for hans skyld… Hej min skat, mor skal snart føde, det bliver spændende:) det går lidt stærkt så mor skal arbejde hårdt -du kan godt huske, at jeg godt må råbe lidt ikk?

Mmm -det er kun hvis Peter råber at vi bekymrer os, gentager han fra vores snak om fødslen. Vi griner lidt af det og så får jeg en ny ve, der kræver mit fokus.

Jeg kommer i karret. Rio får telefonen så han kan filme lidt. Bag kameraet udbryder han, mor jeg elsker dig du er sej!

I en vepause fokuserer jeg dybt på samtale med min sø. Jeg spørger, hvad han tror det bliver -en dreng! Hvad tror du mor? -en pige.. -Selvom det føles lidt som en stor bassedreng lige nu… Vi griner:)

Uha det trykker… Camilla lytter en stærk hjertelyd. Det trykker til..  Det er jeg altså ikke klar til endnu Camilla! Prøv at mærk efter dernede Heidi.. Nå ja det ku jeg jo gøre..

Åh altså.. Den står lige dernede, to fingre over Bækkenbunden med en spændt hindeblære! Jordemoderen fra Riget år slet ikke at komme!? Peter spørger.. Camilla og jeg er enige om, at det gør heller ikke noget, for baby har det rigtig godt! Og den vil ud nu.

Ny ve jeg puster, men får trykket lidt med.. Nu gik vandet! Så er det nu råber jeg! Camilla smiler til mig, det er klart vand -selvfølgelig.

Filippa kommer ind lidt omtumlet.. Hun ville jo ikke rigtig være med, men kan heller ikke lukke øjnene for lyden fra stuen..

Hej skat:) mor har det godt og baby kommer lige om lidt:) vil du gerne være med? ved ikke rigtigt..  Har du lyst til at filme skat? Ja det vil hun gerne.. Funktionen hjælper til at gemme sig i tilstedeværelsen.

Skærmbillede 2015-05-03 kl. 9.13.53 PM

Baby presser på.. Okay Camilla -det bliver vildt det her! -Hold din hånd på Heidi..! Ja det giver mening. Hånd på babys hovede der nu står på bækkenbunden. Så kan jeg bedre selv styre tempoet og holde baby tilbage.

Skærmbillede 2015-05-03 kl. 10.07.14 PM

Jeg holder hovedet tilbage mod min krops enorme tryk. Det skal gå langsomt, så jeg kan følge med.

Får lidt lattergas.. Jeg er altså ikke klar.. Jeg tager den med rrrrrrrro siger jeg ind over en presseve. Jeg kan godt, men vil ikke endnu.. Tager den med ro.. Kysser med Peter i en vepause. Jeg kan mærke, at han er der med mig. Det er trygt!

Skærmbillede 2015-05-03 kl. 10.04.30 PM

Prøver at gispe lidt, baby rykker frem..

Det brænder.. Den er allerede godt fremme under pres.

Fin hjertelyd. Så er den stor! De 4 kilo vi har skønnet …

Rio løber ud og åbner for Tracy.. Nej!!! jeg vil ikke føde imens han er væk!! Holder igen.. Få ham iiind igen!!

Gisper.

Er I klar over hvor meget det svider?? Det gør så ondt i min klitoris..! Hvad er en klitoris spørger Filippa bag kameraet. ja det er en lille knop, der sidder højt over… Eller for langt nede lige nu!!! Åh nu kroner den altså..

Tracy og Rio kommer ind.. Jeg føder nu skat! Babyen trækker sig tilbage, da Camilla lytter hjertelyd. Jeg beskriver det for de andre. Åh altså hvor stort er det hovede hva?

Hovedet er æsten ude.. men liiiiige en pause til!

Hovedet er æsten ude.. men liiiiige en pause til! – og lidt lattergas!

Okay… Presser baby langsomt frem.. Støtter hovedet, presser det lidt ned væk fra den knop der sidder for langt nede.. Smøger mit mellemkød nedad, Lukker smerten ude og fokus inde… plop AARRH!

Hovedet er ude, det spænder! Jeg tror jeg vil vende mig rundt.. Vi har aftalt, at Peter skal tage imod og han går nu fra hovedenden til den anden side af karret!

OKAY bare tag den ud!

Jeg bliver hvor jeg er.. Trykker lidt igen tøvende.. Mit mod er brugt op!

Bare tag den ud!

-ved godt at det kan de ikke uden min hjælp.

Ligger helt stille i et sekund der minder om en evighed… Okay jeg må hellere presse lidt og få det overstået.. Og pludselig ser jeg Peter bringe en lille lækker lyserød og fosterfedtet bebs op til mig.

På min mave -i mine hænder..!

Skærmbillede 2015-05-03 kl. 10.10.03 PM

Jeg er 100 procent ærværende.

Lille skat.. Hvor er du sød!!!

Vi græder og griner på samme tid

Skærmbillede 2015-05-03 kl. 10.10.10 PM

…OG siger Peter…

Det er en Pige!

Skærmbillede 2015-05-03 kl. 9.11.10 PM

Skærmbillede 2015-02-21 kl. 2.22.24 PM

Velkommen til Livet lille Nova.

Du er vel kommen!

Se de sidste sekunder af Novas fødsel her.

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN’

The post Novas Hjemmefødsel i ord og billeder. appeared first on MEYERMOR.