Nem aftensmad med Kokkens Hverdagsmad

Fødsel

uvhwlhumrx6ldqspoeqt0a

Reklame for Kokkens Hverdagsmad

Vi har fået mulighed for at afprøve et måltidskasse koncept fra Kokkens Hverdagsmad, som er specielt målrettet børnefamilier.

Kokkens hverdagsmad har en målsætning om at levere sund, ernæringsrigtigt og fortrinsvist økologisk hverdagsmad, med udgangspunkt i Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Det vil sige, at der er fokus på madpyramiden og anbefalingerne om blandt andet at få fisk en gang om ugen, men derudover går de også op i bæredygtighed ved bla. at vælge årstidens grøntsager.

Umiddelbart et koncept, der taler lige til en jordemoder som mig.

Jeg er ikke hellig og langt fra eksklusivt økologisk eller god til altid at tænke bæredygtighed ind i min dagligdag, men jeg elsker at gribe chancen, år andre gør det nemt for mig. Og derudover er vi en stor familie, der har nok at se til og derfor rigtig gerne vil have lidt hjælp med madlavningen.

Samtidig tiltaler det mig, at Kokkens hverdagsmad menuer er varierende over hele ugen og så er det forberedt og sat op til, at de kun skal tage 20 minutter at lave og samtidig er der fokus på, at det er børnevenlige retter, så freden omkring spisebordet forhåbentlig også er redet.

Deres hjemmeside er nem og overskuelig, og man kan bestille mad til både den store og den lille familie og altså også en Tetris familie som os, som nogle gange kan være 7 mand høj, år alle børn og papbørn indfinder sig på matriklen og andre gange bare sidder en enkel voksen og spiser med Bossen.

Jeg har fået et abonnement på en måned, hvor jeg har bestilt maden, som den var på ugeplanen og så tilpasset vores foranderlige liv, det er dog også muligt at ændre på menuen eller tilkøbe ekstra varer fra deres sortiment.

skaermbillede-2018-05-25-kl-18-16-41

Man skriver et leveringssted, hvis man ikke er hjemme, og så kommer maden i kølekasser med is omkring. Vi fik det fint leveret på vores terrasse som ønsket og der var stadig is i boksen, da vi kom hjem om aftenen og pakkede det ud. resciixjqdmcyznertf7yq

uqybfgpxr6ygutmz6i6zlg 1zdouxqnsvi3nkdduzvybq

Al maden er leveret i store firkantede og køleskabsvenlige plastikkasser, som nemt kan stables og få plads i køleskabet, men som jeg umiddelbart tænker er lidt voldsomt i forhold til emaballage-spil -altså skrald. Men på Kokkens hverdagsmad hjemmeside har jeg fundet frem til, at firmaet også har en emballage politik, hvor de har strenge krav til, at emballagen skal “leve op til EU’s lovgivning for fødevaresikkerhed og det skal være af den bedste og mest miljøvenlige kvalitet” Samtidig giver de gode ideer til, hvordan man kan genbruge emballagen og finde nye funktioner til kasserne. Hvilket jeg synes er ret god stil.

Kokkens hverdagsmad i praktisk køleskabsvenligt emballage

Maden er enormt nemt at tilberede og anrette. Det tager vitterligt under 20 minutter at få mad på bordet. Og der er tænkt på alt fra gnavegrønt til børnene og smagsneutralitet, så de voksne selv kan spice up ved behov.

Man får tilsendt en trin for trin opskrifts-oversigt, men det er også så smart lavet, at opskrifterne også står på kasserne, så det vitterligt ikke kræver meget energi at gå i gang med projekt madlavning.skaermbillede-2018-05-25-kl-18-19-35

Samtidig er maden af en kvalitet og portionerne så store, at man snildt kan invitere spontane Spis og skrid hjem gæster, som vi for eksempel havde her til aften, hvor Novas nabo-legekammerat og familie kiggede ned og spiste med. Faktisk spiste de ikke kun med… de var med til at lave maden!

Mændene var i køkkenet, min veninde underholdte børnene og jeg havde travlt med at skrive dette blogindlæg 🙂

5pdwl4kjq4qm2fl2lxsw8q

Og vi var alle super imponerede over maden!

xh4v5v7sk21kn3oklkerg

Fredags retten var  grillede. yderst velsmagende cipolata pølser med kold kartoffelsalat og blomkål/qinoa salat.

6ixesud8r3klidot3mqpmg

Og så spædede vi op med resterne fra torsdags menuen. Kylling i Karry og glaskålsris og en salat med pesto og ananas.

Det er seriøst en spontan fredagsmiddag med gæster, som jeg kunne overskue på trods af en travl uge.

xlwmbzlnryshpzapvewsa

Hvis du også har brug for en hjælpende hånd i køkkenet, så tag et kig på Kokkens Hverdagsmad og se om ikke det er værd at tage den nemme løsning ind i mellem og få mere tid i ulvetimen, så børnene kan få lov at være med i madlavningen og der stadig er overskud til når maden kommer på bordet.

Det er en anbefaling herfra.

Kh Meyermor

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN’

The post Nem aftensmad med Kokkens Hverdagsmad appeared first on MEYERMOR.