Mig og min amning part 3 Om nedregulerende amning

Fødsel

a7-886a68761920x1280-sh

I kan læse første og andel del i Vores Ammehistorie her

Mig og min amning: Tanker om ammelængde part 1

Mig og min amning: Novas ammekarriere fra fuld tid, til deltid til dagstid inkl nat-ammestop…

Da Nova var ca 20 mdr gammel begyndte jeg at tage lidt mere styring på amningerne.

Hun var begyndt at blive meget hektisk, år hun ammede. Hun ville skifte fra bryst til bryst til bryst til bryst og hun nulrede fuldstændigt fanatisk løs på den modsatte vorte og der var også lidt bid ind over I en periode.. Det var sgu lidt langhåret at lægge krop til og også frustrerende at se til, at hun ærmest gearede over, år hun burde geare ned ved brystet. Hvilket kunne resultere i at vi var ude i op mod To timers putning ind i mellem! Vi havde efterhånden prøvet alt, men barnet gearede kun op af alt beroligende og putte-seancerne var ved at tage livet af os alle herhjemme.. bogstaveligt talt!

Efter en snak med Hannah Harboe som er specialist indenfor børns udvikling og sansegíntegration kunne jeg godt se, at Nova havde brug for noget mere styring udefra for at lære at selvregulere. Hun var simpelthen for selvkørende (og der er stor forskel på de to ord) og det betød at hendes lille liv var som et festfyrværkeri af muligheder, som hun ikke kunne lukke ned for.

Når det blev sengetid og hun var godt overtræt af alle de stimuli, hun havde suget ind i løbet af dagen, blev hun ød til at geare yderligere op dels fordi hun var on a roll men også for at å min grænse, hvor jeg til sidst holdt hende fast, ind til mig, og hun fik grædt overskuddet ud og endelig kunne finde sin ro.

Det var ikke sundt for nogen af os, men jeg havde ikke været opmærksom på, at det var blevet for meget egenstyring, den lille dame havde gang i.. Jeg var jo egentlig bare fascineret af hendes drive og opfindsomhed, år hun gik i gang fra den ene ende af huset og sluttede sin tornado i den anden ende, eller år hun var med på den værste og kunne tages med til arrangementer og meget andet, men jeg kunne godt se, at det var usundt, hvad der skete ved puttetid..

Samtidig med, at jeg blev mere OBS på at dirigere min datter mere og få hende til at lave kontrollerede fysisk udfordrende ting efter MIN vilje (som feks. at skubbe en vasketøjskurv hen over gulvet eller dække bord o.lign.) begyndte jeg også at stoppe hendes forvaltning af mine bryster. Hun fik ikke lov at skifte rundt flere gange under en amning, men jeg bad hende forholde sig til, om hun var færdig og hun fik kun lov at skifte til to amninger på hvert bryst. (En af grundende til at hun skiftede var også, hvis hun blev utålmodig på mit nedløb, så hun skulle lige have lov at komme tilbage).

Jeg sagde også mere fra overfor nulren og lagde en hånd på min modsatte brystvorte, så hun ikke kunne pille løs, eller holdt hende i hånden og sagde “forsigtig skat”. (Tro mig den kamp havde jeg før tabt, men nu gav jeg ikke op!) Sjovt nok svarede hun altid ” ja Okay” år jeg blev irriteret, så det virkede som om hun godt forstod, at det var for meget, men hendes nulrende fingre kunne alligevel ikke holde sig i ro og fandt hurtigt tilbage til brystet, til min store, til stadighed, frustration..

Jeg stoppede amning I vuggestuen for at lære hende at behovsudsætte. Selvom det holdt lidt hårdt og hun ikke havde meget tålmodighed. Jeg sagde ikke nej, år hun begyndte på sit “Amme Amme” og klaskede mig på brystet, men sagde i stedet ” ja vi skal hjem og amme og rigtig hygge os”. Og fortsatte med andre faste sætninger som ” Nova ammer ikke i vuggestuen mere” “vi ammer derhjemme”. Et par gange åede vi ikke længere end lige ud af vuggestuen, før jeg forbarmede mig over hende og smækkede en babs i munden på hende i trappeopgangen. Det var hårdt for os begge at behovsudsætte…

Men det virkede!

Hun blev mere rolig og vi fik en bedre kvalitet på de amninger vi så rent faktisk havde.

Jeg forsøgte også at gøre amning til en soveværelses-ting, men den var hun altså ikke med på! Og det var jeg vel egentlig heller ikke.. Det er jo nemt at have brystet ved hånden, hvis man lige skal købe sig lidt tid til at komme op af sofaen..

Vi holdt fast i, at det var slut med natamninger og det blev måske endda nemmere efter hun begyndte at vænne sig til tanken om, at brysterne var mine og kun til låns -også om dagen.

Ind i mellem havde vi nogle lange hyggemorgener, hvor der bare var fri-amning til den helt store guldmedalje. Og der var ingen tvivl om, at Nova var stadig en AMMER og havde ingen intentioner om et snarligt ammestop…

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN’

The post Mig og min amning part 3 Om nedregulerende amning appeared first on MEYERMOR.