Kaninen (og moderen) der så gerne ville sove…

Fødsel

image

Ugen før vi tog afsted på vores ferie, var Nova, Rio og jeg til Lagkage og Bogudgivelse på forlaget Alvilda.

image

Vi var inviteret for at udbrede kendskabet til den danske udgivelse af den populære svenske børnebog “Kaninen der så gerne ville sove” – en bog der efter sigende allerede har hjulpet mange kære børn med at falde i søvn verden over.

Jeg kom til at tænke på bogen i nat…

For GUD hvor ville jeg dog gerne bare sove!

Nova har været lidt af en udfordring de sidste dage og især i nat.. (faktisk det værste hun endnu har budt mig i sit korte liv). Tænder, voksespring, ferie-forandring og alene med mor og hendes babser (som mor forsøger at holde for sig selv om natten).. det er en farlig cocktail!

Nå men da jeg endelig fik pigen til at sove… 2. gang… var jeg..

DØDTRÆT  og LYSVÅGEN!

Jeg var blevet rigtig godt og grundigt træt af min bebs.. og gal ! Og vreden pumpede mit adrenalin rundt i kroppen. Jeg lå med en puls på 200 og prøvede at få ro på mine følelser, imens (møg)ungen lå ovenpå mig – det eneste sted hun ville acceptere at give slip. ARGH! Jeg kunne have revet (hendes) håret ud ved rode..

Det er skide svært at rumme de her skrækkelige søvnafmægtige følelser. At opleve at skændes med sit lille uskyldige afkom, der bliver personificeret til en fjende på lige fod med en voksen, år kampen om søvnen sætter ind. Ens normale tolerance og overbærenhed (moderlighed?) skrumper i takt med nattens fremgang..

Jeg måtte overgive mig og give hende brystet kl 4.30.. hun havde “vundet” og nederlaget gjorde nattens søvnmangel og frustrationer værre.

For at geare ned brugte jeg mine afspændingsteknik-principper fra Meyermetoden og fra hypnose. Fik spændt kroppen af. Styret mine negative tanker ved helt billedligt at skubbe hver vred tanke ud med en fejekost, ud af hovedet, ud af ørene. Trak vejret godt ned i maven og kunne ligeså langsomt mærke, at jeg igen fik varme følelser for min lille bebs.

Men jeg var stadig vågen.

Så var det jeg kom i tanker om bogen. Bogen lover ærmest, at børn falder i søvn inden den er læst færdig.

Kaninen der så gerne ville sove, er skrevet af en svensk adfærdsforsker, coach og forfatter, Carl-Johan Forssén Ehrlin. Historien er skrevet med en særlig teknik, sådan at sproget i sig selv virker beroligende, ligesom ekstra betoning af ord og sætninger under oplæsningen er med til at forstærke virkningen.

Jeg havde læst den en aften for Rio inden vi tog afsted… Bogen blev læst færdigt -og Rio var stadig vågen.

Men det var af nysgerrighed.

For hold nu op, hvor vi gabte!

Det var så komisk, at vi flere gange kom til at grine af hinanden over vores modtagelighed for bogens teknikker. Vi kom igennem bogen og drengen vente sig taknemmeligt om og sov.

Bogen er lige indenfor min metie (profession). Alt det gode vi kan få ud af at forstå underbevidsthedens indflydelse og påvirkelighed, til som her at få børn til at sove godt, er det samme jeg bruger for at få kvinder til at føde godt.

Bogen taler til barnets underbevidsthed. Den er bydende og beroligende og man får lyst til at følge med den sympatiske Kanin i hans søgen efter at få lov at sove ligesom de andre kaniner. Det er en børnevenlig guidet meditation, der forbereder og inducerer en god søvn.

SÅ JEG ER FAN!

Bogen tager ca 20 min at læse og det i sig selv er faktisk den tid vi burde give af os selv til vores børn til overgangen til søvn.

Læser du den hver aften vil rutinen og genkendeligheden (og måske kedsomheden) få virkningen til at fremkomme det hurtigere.

I nat fik jeg hjælp af den søde kanin, ved at jeg genkaldte mig dele af historien og gabte højlydt – Kroppen tror på det du fortæller den og hvis budskabet er “JEG KAN IKKE SOVE” ja så giver det sig selv, at svaret fra kroppen er udeblivende søvn.. så det var på med ja-hatten -med god effekt.

Om den virker på babyer?

Den skulle efter sigende også kunne benyttes til babyer. Jeg vil dog sige, at baby skal være modtagelig for at ligge roligt og lytte og der er vi ikke just nu i vores

amme/tand/seperations-

3- kamp!

Køb bogen her

image

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN’

The post Kaninen (og moderen) der så gerne ville sove… appeared first on MEYERMOR.