Jeg er mere nervøs for at være på direkte i TV2 News end for at føde hjemme…

Graviditet

13909302_990068091106053_1188720249155652171_o

BUM. Så har jeg været på TV.. TV2 News.. Direkte! Og tale lidt om hjemmefødsler. Jeg ved faktisk ikke hvad jeg sagde, for jeg kunne kun høre mit hjerte banke.. Men jeg regner med, at det er et emne, jeg kan mit fulde pensum i, så håber da, at nogle gode budskaber kom frem, adrenalinen til trods..

De ringede imorges og spurgte om de måtte kigge forbi til et lille kort indslag direkte i nyhederne..

Øhhh jo da! Altså jeg ved faktisk ikke noget, jeg hellere vil end at tale om hjemmefødsler! Og hormoner! Og alt muligt fødselsrelateret, bare kom an!

MEN direkte?? Og kun 5 minutter??

Haha så kender I mig dårligt..!

Jeg er muligvis den mest detaljeorienterede person du kan trawle op og år det kommer til fødsler.. jesus..  hvor skal jeg starte og hvor skal jeg slutte..

Jamen holdet kommer lige op til dig kl 14 (altså bare 15 minutter før indslaget!!) Og så snakker I lidt om det stigende antal hjemmefødsler..

OKAY! Vildt nok! Skal sådan noget ikke forberedes og testes og gennemprøves.. Hvilke spørgsmål og hvad er formålet..? Jamen det tager I da bare en lille snak om inden. Bare rolig de skal nok guide dig.

De var her 14.05.. Har du lige et fødekar vi kan filme?

Haha

Så måske et billede eller noget? Ja da.. indtil flere bøger..

Der var ikke tid til den store planlægning. De lagde bøgerne frem på et par sider og stillede skarpt. Så gik udsendelsen igang..

Spørgsmålene kom og jeg svarede så godt jeg kunne samtidig med, at jeg forsøgte at styre min vejrtrækning. Pisse svært at få det ned i gear samtidig med, at hovedet kører i topgear…

At kameramanden så lige valgte at improvisere og bladrede midt i den direkte udsendelse til æste side.. -Og jeg ved mig selv vidste, at der var billeder i den bog, der viste mere end hvad TV2 News og jeg måske havde lyst til at dele.. gjorde ikke min hjertebanken mindre… !

Det blev  til et billede af min krumbøjede krop med et kig til både nipple og en blodig moderkage.. heldigvis med en lækker lille ny bebs i fokus, men havde han bladret en gang mere havde I fået smækket både blød vom, bryster og to gange tissekoner i hovedet!!!

Og det er det jeg mener!

Altså alt kan jo gå galt direkte på live TV! ALT..!!! Og i løbet af 5 F….. minutter!

Næ så er det straks noget helt andet med en hyggelig dejlig hjemmefødsel..

Processen, forløbet, ærheden, trygheden og sikkerheden. Jordemoderen er der og holder øje med at din fødsel forløber som den skal.

Fødsler bliver ikke bare akut katastrofe…

-Som hvis han havde smækket min tisselone på direkte TV !!

Babyer bliver ikke bare akut dårlige.. hvis udgangspunktet er rask og normalt, så vil der være små tegn som jordemoderen er ekspert i at opsnappe, så man stille og roligt kan å at ændre kurs.

Normale spontane fødsler til termin med et barn i hovedstilling er ligeså sikkert at føde hjemme som på hospitalet. Det er bevist..

Hvad der også er bevist er at..

Fødsler forløber hurtigere og mindre kompliceret i hjemmet. Der er færre indgreb. Pressefasen glider nemmere og moderkagen fødes lettere. Dermed er der mindre blødningsrisiko, færre bristninger og bedre tilstand hos mor og barn lige efter fødslen, men også bedre ammeforløb og tilknytning.

WHATS NOT TO LIKE…?

Mit budskab er..

Fød der hvor du er tryg!

 

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN’

The post Jeg er mere nervøs for at være på direkte i TV2 News end for at føde hjemme… appeared first on MEYERMOR.