Fra mælk til søvn på en time.

Fødsel

IMG_1989

Du kender det sikkert.. det der med at baby efter et godt måltid begynder at rulle med øjnene, trække vejret tungere og synke ned i en dyb tilfreds søvn. Ahh.. det er for godt med en lille pause fra det lille myr, så søvnen velkommes og år det ser ud til, at baby er godt integreret i drømmeland, forsøges det at lægge den lille fra sig, men…

PLING

store åbne øjne kigger op…!

Bummer!

At lade baby falde i søvn ved brystet kommer sjældent godt tilbage. Baby har måske kun ammet kort og lige fået en god dosis tynd sukkerfyldt formælk, som fungerer på samme måde, som hvis vi forsøgte at stille vores egen sult med en stor portion … guldkorn. Ja den glæde holder ikke længe og skulle helst have været efterfulgt af en god mælkebøvs og et mere lødigt måltid.

….Det er æsten garanteret at baby vågner 20min inde i luren, forstyret af bøvs eller halvtom mave.

Derfor:

  1. Sørg for at baby ammer effektivt ved brystet i min 25-45 min.
  2. Bøvs af.
  3. Tilbyd samme bryst igen efter afbøvsning, så baby får en ekstra chance til den fede mælk (begge bryster ved optimering af produktion)
  4. Bøvs af.
  5. Herefter er det vigtigt at aktivere den lille vandret, med dette menes feks en pusletur, hvor baby kommer ned og ligge fladt på ryggen. Det kunne også være en lege tur på aktivitets tæppet eller liggende fladt på dit skød.
  6. Slut af med aktivitet i lodret position, hoppe på skødet, bæres rundt og se på ting.

Baby kan være vågen i alt fra 1/2 til en lille time. Herefter vil baby gerne puttes. Brug evt de 5 S’er som putte ritual.

Alt i alt tager det en til halvanden time at komme fra mælk(start) til søvn(start), det vil betyde, at der er 1 1/2 til 2 timers søvn inden bebsen igen vil vågne til genopfyldning.

Og sådan kan en god rutine så gå sin gang 🙂

The post Fra mælk til søvn på en time. appeared first on MEYERMOR.