F – For Fredag, Familiedag! Mit bedste fredags-familie-hygge tips mod dit?

Fødsel

Skærmbillede 2016-03-04 kl. 2.10.42 PM

Vi er jo lidt af en kæmpe familie herhjemme, år vi først alle sammen finder samling i hjemmet på samme tid. (børn på 13, 10, 7, 1 og så er der også gerne lige et par kammerater på siden..)

Til hverdag går det op i de samme daglige rutiner og aftenerne forsvinder hurtigt, år man er kommet igennem afhentning, indkøb, madlavning og oprydning. Der er dog en del variationer, da de store børn nu er så store, at de hjælper til med forskellige dele af alt, hvad der skal gøres.

Det kan være den store henter den mindste (50 meter til vuggestuen, så det er ikke den sureste pligt) og den yngste af de store går ned med skrald eller flasker (ikke at det er en daglig begivenhed;) og den mellemste bliver måske sendt ud efter småindkøb. Det kan også være at der skal passes baby, imens der laves mad eller omvendt, at de kan vælge at hjælpe med maden og så sidder babyen på mors/fars arm (eller ryg) imens. Det kan også være hjemmet skal cleanes for legetøj og baby-efterladenskaber (af enhver art) for at vi kan få Fredags ZEN.

Alt i alt er der flest dage, hvor vi løfter i flok og børnene ved, at vi forventer, at de afsætter ca 1/2 time dagligt til at hjælpe til og være en del af familiens drift, men der er selvfølgelig også plads til at komme hjem og være trætte (dog skal man lige medregne en lekture om at VI ALLE ER SKIDE TRÆTTE haha, så længere er den ikke).

Men nu var det ikke det dette indlæg skulle handle om.. For det er FREDAG!

T  G  I  F

-THANK GOD ITS FRIDAY!

Og år det er fredag så er det Familiedag!

Og så skal vi sgu HYGGE!

Herhjemme holder vi gerne fredags fest og så står menuen på TAPAS.

Ost og pølse, brød og pesto, chips og måske en ordentlig røvfuld nachos.

Så bliver der skruet op for musikken og ungerne får vist deres mooves og lært den mindste at lave ormen og lignende.

Det er nemt, hurtigt, godt og sjovt!

Skærmbillede 2016-03-04 kl. 2.23.53 PM

Hvis der virkelig er overskud på linien, smækker søster nogle småkager i ovnen eller mor her får arrangeret en slikbutik OG SÅ ER DER VIRKELIG FEST!

Skærmbillede 2016-03-04 kl. 2.21.36 PM

-For er der noget sjovere end at blive hundset rundt og støvsuge og gå med skrald og rydde op og passe børn og så rent faktisk få CANDY-CASH ud af det, som kan bruges til at købe lige akkurat, det slik man bedst kan lide af det indkøbte..

Skærmbillede 2016-03-04 kl. 2.21.50 PM

OG så er der X -FAKTOR!

Skærmbillede 2016-03-04 kl. 2.22.07 PM

Og hvis vi er RIGTIG heldige kan vi allesammen klemme os ned i vores 3 personer sofa -uden at blive uvenner og bide hovederne af hinanden!

OG hvis vi er rigtig rigtig heldige er de voksne stadig vågne, år de små skal i seng og så er der jo stadig lidt lillelørdag tilbage af aftenen…

Er der noget bedre end en rødvinslur på sofaen og så vågne op til kærestetid og en god film..? (Ja I troede vel ikke jeg mente noget andet?? haha den var sjov -så meget overskud er der heller ikk;)

……..

Jeg trænger til input til hvad der eller er indbegrebet af familiehygge ? SÅ smid en kommentar, fortæl mig hvad I laver? Hvad der er I jeres køleskab? og på bordet? Spil, samvær, mad, leg, afslapning?

HVAD gør en god fredag for jer?

Skærmbillede 2016-03-04 kl. 2.33.36 PM

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN’

The post F – For Fredag, Familiedag! Mit bedste fredags-familie-hygge tips mod dit? appeared first on MEYERMOR.