Evidensryttere giver mig lange løg…

Fødsel

skaermbillede-2018-01-24-kl-22-37-48

Ja pardon my French.. jeg burde måske sige lange patter, år jeg nu ER kvinde, men eftersom jeg oplever den evigt trumfende sætning “har du evidens for det?” i et kvindefag, får jeg en ubændig trang til at råbe pik og hejse dette flag på min imaginære flagstang.

Der er to ting her i mit ellers fantastiske kvindeliv, som kan give mig decideret penismisundelse og den ene er, år kvinder er kvinder værst. Når vi bevidst eller ubevidst lige underminerer vores eget kø eller momshamer hinanden istedet for at bakke hinanden op.

Og så er der evidensryttere….

Evidensryttere tror ikke på erfaret viden. Eller. De ser sig for gode og for kloge til det. For dem er Evidenshirakiet Gud. Og kun randomiserede kvantitative studiers forskningsresultater giver ytringsret. For ellers vil de gerne lige “se et link med evidens”!

For DE er nemlig selv i stand til at læse det og forstå det og HUSKE hvad de forstod og læste hvor…!

Jeg disser IKKE evidens.

Jeg fornægter ikke vigtigheden af evidens… Og jeg er enig i at kritisk tankegang er en fordel, hvis du bliver præsenteret for et tvivlsomt postulat.

Evidens er dog sjældent endegyldig. Det eneste RTC studier ofte ender med at konkludere er, at mere forskning er ødvendig for kunne kalde det evidens…!

Så kære Evidens-ryttere kan vi ikke bare blive enige om en ting?

Hvis vi nu har hørt fra de gamle eller lært af erfaring.. hvis vi har set en tendens.. hvis et sødt lille casestudie har vist en antydning af at noget, som endda var ufarligt, måske kunne have en gavnlig effekt på et område, som i den grad er under indflydelse af placebo og nocebo – forventningens kraft.. Lad os nu bare sige jordemoderkundskab… KUNNE vi så ikke blive enige om, at du ikke kom med din trivielle lille forskningsversion af en Jantelov og banker en uskadelig, men MULIGVIS gavnlig effekt til grunde?

Er det meget at forlange, at du overvejer om udsagnet tiltaler dig og hvis det IKKE gør, så kan du jo vælge at trække på skuldrene og “la da dem” hygge sig med deres evidensforladte viden.

Det kunne jo være, at emnet endnu ikke var undersøgt, men at det ser ud til at der er en positiv tendens.. Eller at det er uetisk at forske i den retning, at det ikke er muligt at teste på outcome af den kaliber.. eller det kunne også bare være, at det rent faktisk gik ind og var “den for tiden bedste viden” og altså rimelig nær din Gud i evidenshirakiets top.

Det kunne også være, at der var en virkning helt uden evidens!

scary shit.

Nå men godnat herfra.. jeg vil gå ind og rulle mig i sommerfugle støv og sove med fødderne på hovedpuden.. det har jeg hørt skulle virke på evidensryttere og lange løg.

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN’

The post Evidensryttere giver mig lange løg… appeared first on MEYERMOR.