Jeg blev interviewet til BT metro den anden dag og det kom der ovenstående artikel ud af baseret på nedenstående tekst som jeg indsendte til journalisten efter vores snak. Det her bloggerliv fører mange gode ting med sig. Bland andet, at jeg, år jeg sætter mig ved tasterne får reflekteret over vores liv, hvor vi er og hvor vi (eller jeg) gerne vil have os hen. Og da jeg fik nedenstående spørgsmål, fik det mig også til at tage mine børns kommende forår lidt mere alvorligt. Tiden er så flygtig.. det opdager man i den grad, år man har fået store børn.. iser år de så også lige pludselig farer til udlandet og man opdager, hvor meget til låns de egentlig er, og hvor meget, man ville ønske, man havde ået imens tid var. Så interviewet var kærkomment og jeg håber vitterligt, at mine forårsfortsæt bliver ført ud i livet!
Alba Gry Nybo: Mine spørgsmål er følgende:
- Hvad skal du opleve sammen med dine børn i foråret 2019 i København – museer, naturoplevelser, kunstudstillinger, teaterforestillinger og lignende?
- Gode råd til, hvad man skal være opmærksom på, år man tager sine børn med til arrangementer i København?
Vi er jo en stor familie som generelt hygger os rigtig meget med at lave fælles ting, gerne børnevenlige oplevelser, men vi er nu ikke for fine til at tvinge vores børn med ud på oplevelser på vores egne præmisser. Vi opdrager gerne vores børn ud fra definitionen You get some, you give some og det afspejler sig altså også, år vi skal hygge os sammen. Der skal være balance i livet. Men generelt hygger vi voksne os ret meget, år vi føler vi giver børnene kvalitets samvær, og så er det også nemmere at få lov at ligge på sofaen senere.
Nogle gange kan vi, som de fleste andre forældre, selvfølgelig også blive ret frustreret over børnenes gennemgående og største ønske om bare at få “spilletid”. De kan være svære at motivere til andet og entusiasmen, år vi foreslår en “outing” ligger mange gange på et meget lille sted. Så det kan umiddelbart godt føles som en uoverskuelig opgave at lægge en plan for, hvad vi godt kunne tænke os at forårets familiedage skal indeholde, for ikke at tale om hvordan det også føres ud i virkeligheden.
Vi har nogle nemme kort som vi ofte holder os til, år overskuddet ikke er til planlægning. En tur i svømmehallen, DGI eller Valby Vandkulturhus er altid et hit. Vi har turkort og min mand gør en ære i at gøre vores børn til nogle rigtige vandhunde, hvilket jeg nyder godt af, så jeg kan trække den nemme udvej og istedet mere være primus motor på skovture på mountainbikes til Hareskoven eller ud og kigge på dyr og varm kakao i Dyrehaven. Vi er også ret gode til at tage en cykeltur til Refshaleøen, hvor drengene har turkort til skateparken eller cykle til Fælledparken, hvor vi elsker de forskellige legepladser, især Trafiklegepladsen, Tårnlegepladsen og Vandbadet, der ligger som en lille oase gemt væk fra storbyens larm. Og er det dårligt vejr så smutter vi ud til Kuben på Frederiksberg og leger på det vi kalder Stenlegepladsen, en stor indendørs gemmeleg, hvor børnene passer sig selv og de voksne kan læse avisen i fred. Remisen på Østerbro er også et hit og kan nogle dage kombineres med et loppemarked til mor.
Min ønskeliste for forårets mere kulturelle oplevelser inkluderer Det kongelige Teater. Jeg vil gerne tage familien med på en rundvisning og så ind og se Askepot på den Gamle scene. Vi har også kigget på at tage til en omgang Ballet for sjov, hvor både børn og voksne kan hygge sig med balletten, som især familiens yngste medlem Nova på fire vil synes er en fest.
Så tænker jeg vi skal ind og møde Glyptotekets mumier og en tur ind på Christiansborg og enten løse et mysterie eller tage en tur i borgens kælder. Og så kommer vi altså ikke uden om at familien skal med mor på Lousianna og se Dea Trier Mørch´s Vinterbørn, – man er vel ikke jordemoder for ingenting! Og jeg kan love dig, at hvis ikke de i det mindste lader som om, at de nyder turen, så tager vi derop igen ugen efter! Jo mere vores børn stejler over at få den lille dosis kultur som vi blidt udsætter dem for, jo mere beviser de, at vi gør det for lidt og så må vi jo gøre noget ved det;-)
William på 10 år er ellers meget interesseret i havdyr og biologi. Så jeg har hørt at Zoologisk museum kan være svaret. Og så skal vi helt sikkert have fundet ud af hvor “Bonderen” ligger her på Amager. Vi har boet på Islands brygge snart to år og mangler stadig rigtig at få udforsket ærmiljøet og se hvad både kulturhuset byder på, men også få mere gang i Fælleden og altså besøge den lille Bondegård “Bonderen”, som skulle have flere forskellige dyr man kan få lov at hygge om.
Vi kommer helt sikkert ikke uden om et smut i xjump også.
Af gode råd til hvad man skal være opmærksom på år man tager børn med til arrangementer i København, kan jeg ævne at det der virker for os er at komme ud af døren forholdsvist tidligt, så der ikke går sløvsind i det hele. Det kan være tungt at drive hjulet, hvis familien ellers hellere bare vil slappe af hjemme. Vi sørger for at sætte en lille gulerod op for turen, mødes med venner, tage en kop kakao bagefter, medbringe et spil ala “idiotkundskab” til bilturen, hvor børnene læser alverdens skøre spørgsmål op. OG så lader vi I Padsne blive hjemme! Og børnene får af vide, at alternativet til turen er at blive hjemme og rydde op, eller på egen hånd have noget udetid. Det plejer nok at få gang i velviljen.
Det kan være en god ide at briefe børnene om rammerne for et arrangement. Ting og viden som vi voksne bare tager for givet, og måske ikke helt forventer et mindre barn forstår. Feks da vi skulle se Ronja Røverdatter i Teatret Zeppelin, fortalte jeg min treårige datter, at stykket var levende mennesker, der lavede teater, ligesom de legede på scenen. At det ville tage en times tid og at de gerne ville have os til både at grine og måske blive bange. Så kunne hun bare vænne sig og gemme sig hos mig, -“for de bliver oppe på scenen..” Det hjalp hende til at forstå konceptet teater. Omvendt hvis vi er til et friere arrangement forsøger jeg også at undgå at sætte for mange regler op. Hellere bare observere, hvordan børnene i udgangspunktet godt kan finde ud af at forvalte deres energi uden ødvendigvis at forstyrre andre. Til gengæld træder jeg ind, hvis vi forstyrrer andres oplevelser. Børn har godt af at lære at tage hensyn og vi har faktisk en gang måtte gå før tid under en forestilling på Bakken, hvor vi sad for langt væk fra scenen, det var for varmt og vi havde ikke fået tanket op på drikkevarer. Selvom det var imod mit princip om at holde fast og stå den ud – måtte jeg indse at det hverken var hyggeligt for os eller de omkringsiddende.
Egentlig tror jeg mit bedste råd er at lade være med at forvente at det SKAL være hyggeligt, år familien skal på tur. Det er jo netop i samværet at vi udvikler os, sliber kanter og “tager nogle ture”. Hvis blot der er små stjernestunder, som en fælles griner, syngen med på musikken i bilen eller slikpose under forestillingen, ja så har turen været en succes! Også selvom man føler man har skældt mere ud end man har hygget. Man skal blot lade være med at ende der, hvor man giver op og spreder dårlig samvittighed ud over børnene.
De elsker også at gøre os glade<3
FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN’
The post Aktiviteter jeg skal lave med mine børn i foråret 2019 -Forårsfortsæt. appeared first on MEYERMOR.