Skærmbillede 2015-07-08 kl. 11.32.21 PM

Det var i køen i supermarkedet i den lille bydel, Discovery Bay, i Hong Kong, at jeg mødte Nina første gang. Jeg havde set hende tidligere, i ‘pick up’ køen til Sunshine House, hvor begge vores døtre gik i kindergarten. På det tidspunkt havde vi nok boet i Hong Kong i 4-5 mdr. og vi var ved at være faldet til. Filippa gik i Sunshine House fra kl 13 – 16 hver dag. Hun var ca 2,8 mdr og allerede godt igang med at opbygge sit engelske ordforråd. Jeg var gravid i 22.-24. uge med lillebror.

Nina stillede sig ved siden af mig i køen. Høj, slank, blond og med en flot kuglerund mave. Jeg kiggede på hende, smilede og sagde:

“Yours is bigger than mine”

HUH? udbrød hun spørgende.

Jeg vendte mig rundt pegede på min mave og gentog.

Hun kiggede let fornærmet på mig, fik så et skævt smil og spurgte:

“How far along are you?”

Med et slagent udtryk svarede jeg:

“only 22 weeks” Jeg vidste godt hendes mave var noget længere henne end min..

Hun kiggede på mig og sagde så sejrende:

“Then yours is GOING to be bigger than mine!”

Og sådan startede vores venskab!

Nina var fra Tyskland, 25 år og havde boet i Hong Kong i 5 år, sammen med sin mand Peter, som arbejdede i lys-industrien. Hun havde studeret i Hong Kong, arbejdet på German Chamber of Commerce og altså fået sin datter samme måned, som jeg havde født Filippa. Nu gik pigerne i klasse sammen og vi mødre ventede begge babyer med få mdr. forskudt. Nina var sjov, klog og min fast track til get to know Hong Kong. 

Det var et skønt venskab og vi fulgte hinanden gennem graviditet, fødsel, barsel og arbejdslivet igen på den anden side.

Da vi flyttede hjem til Danmark, var det vemodigt. Heldigvis havde vi planlagt Ninas 30 års fødselsdag til en 6 dages veninde tur til New York. 6 Piger going crazy i NY. Det var stort!

Skærmbillede 2015-07-08 kl. 11.28.32 PM

Året efter flyttede Nina og hendes familie tilbage til Tyskland, ærmere betegnet Wupperthal, tæt på Düsseldorf.

Jeg var så heldig, at jeg, ved siden af mit jordemoderstudie, havde mit deltidsjob i SAS, som gav mig weekendstops i Düsseldorf.

Landede kl 22. Nina ventede med bobler, makeup og høje stilletter på hotellet.. Vi gav den gas i byen, lå i ske om natten og stod op til brunch og shopping eller Spa på hotellet bagefter. Det var GULD! Først sent om aftenen gik min flyver videre til æste stop i Europa.. Det var æsten et døgns veninde-bliss og det var regulært på min kalender min. 3 gange i kvartalet.

Skærmbillede 2015-07-08 kl. 11.24.16 PM

En dag fik Nina en besked fra mig, der lød sådan her:

“DUS stop 22/4 Just be there!”

“What´s up?” spurgte hun..

“Pregnant is up!!!” svarede jeg.

“Good or bad?” Spurgte hun.

“I don´t know” Svarede jeg “Just be there… Need to talk -am freaking out here!”

“Hmmm don´t freak out” Svarede hun, “Its gonna be okay either way”

“I am not ok…” svarede jeg

“You know what”, skrev hun, “I Will just get pregnant too, then we will be in this shit together..”

Jeg kom til at grine… Taknemmelig for min dejlige veninde der altid havde en løsning på alt.

“That´s a friend!”, svarede jeg.

Dagen kom, hvor jeg landede i Düsseldorf. Nina stod klar, dog uden vin og høje hæle, men med store kram og en skulder til at hænge på. Vi snakkede hele natten.. Græd også lidt på mine vegne, på det valg, der var så svært for mig.

Skærmbillede 2015-07-08 kl. 11.25.49 PM

Næste dag tog vi i SPA, vi lå i poolen og snakkede. Nina fortalte at hun på en måde gerne ville have et barn mere, men at Gynækologen havde sagt, at der var lukket på den front. Og hendes sidste menstruation havde også været noget sparsom.

Vi gik ind i den tyske sauna, -det foregår i Tyskland, alles øgen..

…..! Jeg kiggede på Nina… med store øjne…”Øh Nina”… Jeg fik hendes opmærksomhed og hun fulgte mine øjne til hendes meget volumniøse bryster “When was that period you mentioned..???” Hun kiggede på mig.

Kuglerunde øjne.

“Are you thinking what I am thinking” spurgte jeg????

Næste dag tog hun en graviditets test. OG DEN VAR GOD NOK!

That´s what I call a FRIEND!

Skærmbillede 2015-07-08 kl. 11.27.57 PM

Nina fødte sin Olivia præcis en måned efter Nova kom til verden og vi har nu 3 ens aldrende børn.

Og imorgen skal Nova og jeg ned og besøge vores veninder for første gang.

Behøver jeg sige, at jeg glæder mig?

Tak fordi du læste med, den her historie er mig så kær…

Love !

Skærmbillede 2015-07-08 kl. 11.31.46 PM

Skærmbillede 2015-07-08 kl. 11.25.19 PM Skærmbillede 2015-07-08 kl. 11.26.24 PM Skærmbillede 2015-07-08 kl. 11.26.56 PM Skærmbillede 2015-07-08 kl. 11.27.18 PM Skærmbillede 2015-07-08 kl. 11.29.04 PM

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN’

The post Yours is bigger than mine..! appeared first on MEYERMOR.