Skærmbillede 2015-06-22 kl. 12.03.15 PM

Du har måske set de par videoer jeg har lagt på bloggens facebook side, hvor Nova får en ordentlig “mosletur”. (sorry min tekniske kunnen, formår ikke at få dem ind i indlægget her:) Tænker du at det ser vildt ud? – så læs med her om vores ret så vilde leg og en opfordring til jer derude om at følge trop.

Babyer elsker at blive moslet, rullet, mast, trykket, hevet i, flyve, falde, dingle, vendt på hovedet og ja U name it… – så længe det foregår i deres tempo og med opmærksomhed på deres grænser. De får simpelthen et kick ud af det!

Og ja hvad mener jeg så med det..

Babyer har en ret begrænset oplevelses og sanse -verden.. det ved vi og det synliggøres år vi ser de smås udviklingstrin, som langsomt (og dog så hurtigt) gør dem mere bevidste om, at Hey hov jeg har hænder…. fødder…. tissemand/kone… ører! I starten aner de ikke engang, at de er separate individer fra deres mor og de forskrækkes af deres egne vildfarne hænder. Det er bare too much info, at de rent faktisk sidder fast på deres krop!

Men de kan lide at mærke sig selv og det hjælper dem til at udbrede deres forståelse af, hvor de selv ender og starter. Det gør de feks. år de bliver svøbt stramt, eller ligger i en lille lift. Du ser det, år du lægger din lille nyfødte ned i liften og hun refleksivt svirper armene ud til siden og mærker kanten af liften. De beroliges ved bevidstheden om deres egen afgrænsning.

Jeg hjalp Nova med denne bevidsthed, fra hun var helt ny, – på puslebordet. Nogle gange blev det til en omgang babymassage, andre gange blot med faste tryk mod hendes krop og lemmer. Fra top til bund. Andre ting som hårtørrerens blide blæsen eller en blød make-up pensel, der stryges over hele kroppen, kunne også sagliggøre min lille babys univers.

Fra Nova var helt lille har jeg også mast hende ind i mellem. Simpelthen krøllet hende sammen og mast hende ind til min krop -drilsk. Jeg er selvfølgelig bevidst om hendes signaler og maser jeg hårdt nok til, at hun ikke kan trække vejret gør jeg det kun kortvarigt. Jeg kan mærke, at hun støder imod mit tryk og jeg holder det kun, til jeg tænker, hun skal have ny luft. Jeg er opmærksom på hendes ansigtsudtryk og hvis hun begynder at sige fra, giver jeg slip og opmuntrer hende til smil. Er hun med på den har jeg holdt mig indenfor hendes grænser. Som regel er hun bare ved at dø af grin og fryd over hvor fedt hun synes det er.

Ret hurtigt fandt jeg også ud af at min lille flagermuse-unge i den grad nyder at hænge med hovedet nedad -det kan du læse mere om her Nogle gange er det ikke til at vide hvad der er op eller ned på en baby.

Når jeg triller rundt med Nova i sengen får hun en oplevelse af bevægelig og en forståelse for sin krops potentiale. Samtidig får hun stimuleret sine sanse, føle og balance-centre. Der er i det hele taget rigtig meget godt at sige om at tumle med sit barn, da det har positiv indflydelse på både barnets fysiske og emotionelle udvikling.

Faktisk har forskning vist, at børn der ikke er født gennem fødselskanalens pres, men ved kejsersnit, kan have særligt behov for at blive stimuleret kropsligt med tryk og følelsen af at blive mast. Børne-ergoterapeut Connie Nissen beretter, at hun oplever, at børn født ved kejsersnit får en større kropslig ro og bruger kroppen mere målrettet, når de får hjælp til at mærke sig selv ved motorisk stimulation.

Så få gang i mosleriet derhjemme. Giv en rulletur, mas din baby. Bad baby i små badekar/spande. Sæt dem i en kurv/kasse. Hæng baby med hovedet nedad. Ja vær opfindsom!

Og så skulle jeg hilse at sige, at de store børn også gerne står model for en maser! Og har de svært ved at sove, så put dem som en rullepølse -hvor du ligesom trykker dynen ned over kroppen i små tryk hele vejen ned og godt ind langs siderne.. så er der instant ro herhjemme! Vi slutter selvfølgelig altid af med et tryk i panden mellem øjnene, som er et af Meyermetodens anker og som indlærer dem total afslappelse og smertelindring.

Så kan de lære det, kan de!

 

 

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN’

The post Squash me if you can.. noget om at mase din baby…! appeared first on MEYERMOR.