IMG_2587.PNG

Svøb som genvej til søvn

Svøb er et fantastisk middel til at skabe trygge bebser i den første tid efter fødslen. Hvis du fra starten af vender din baby til at blive puttet i sin livmoderdynehule, år den er træt, er der hurtigt skabt en genvej til babys søvn. (kan anes på Novas øjne på det sidste billede herover). Du kan sagtens kombinere svøb med andre gode soveassociationer, som køredragt, voksipose, barnevogn, vikle, vugge og samsovning. Det kræver bare at et par af indsovningerne i døgnet gøres på samme måde hver dag, for at det virker nedregulerende og bliver til en genvej

Svøb er en anderkendt metode til at berolige babyer.

The American Academic of Pediatrics AAP har annonceret et studie i 2005, der viser, at svøb kan reducere risikoen for vuggedød og at babyer der svøbes vågner færre gange om natten og har lettere ved at falde i søvn igen. Svøb er især godt til babyer i det 4. trimester, altså fra 0-3mdr, men nogle babyer kan have godt af det helt op til 7-8mdr.

Guide: Sådan svøber du

Læg baby skråt på dynen. Godt op om nakken og ørene og en spids af dynen ned i panden så den lille rigtig bliver puttet i sin livmoderdyne. Det giver tryghed og ro til den lille ny. Når bebsen er svøbt i dynen er det også nemmere at lægge barnet fra sig i vuggen uden opvågning, da baby ikke mærker et koldt lagen eller en stor ændring af duft og temperatur.

Når baby bliver lidt ældre 2-3mdr og begynder at vække sig selv med vildfarne arme og ben kan det være godt at svøbe baby strammere i et tyndt svøb under dynen.

Værd at vide før du svøber

Der gælder een meget gylden regel mht svøb og det er at baby kun skal være svøbt år der skal soves. Dvs svøbet skal fjernes år der ammes og ved vågen tid, da det er vigtigt at baby kan bevæge sig for at udvikle sine sanser og motorik. Efter de første 3 mdr skal man være opmærksom på tegn fra baby om at svøb ikke længere er hensigtsmæssig. (Måske har baby fundet tryghed ved at have sine hænder ved ansigtet eller lign.)

 

Se video her hvordan du svøber baby klar til natten og læs indlægget Værd at vide før du svøber!

Læs og lær flere af mine gode råd og teknikker via min Instagram og Facebook for @meyermetoden eller gå ind på www.meyermetoden.dk og book et online kursus  eller et Babyhvisker hjemmebesøg. Jeg arbejder både med amning og baby på samme tid og fokuserer også på partnerens redskaber og samarbejde for at få hele familien i trivsel.

 

The post Sådan svøber du baby klar til natten appeared first on MEYERMOR.