Skærmbillede 2015-09-10 kl. 11.59.38 PM

“Bare det er en sund og rask baby” lader til at være det rigtige svar, år folk spørger hvad et ventende par ønsker sig.. Efter normen. Men sådan hænger det ikke ødvendigvis sammen for alle.

“Sund og rask” er vel en forudsætning, noget vi alle ønsker os. Derefter kommer drømmebarnet. Det barn vi forestiller os i vores tanker og drømmeliv, at vi bærer rundt på derinde og en dag vil møde og for altid have i vores liv.

Er det en pige eller en dreng?

Ja som min tidligere svigermor sagde; “så længe det ikke er en parteret kylling så er jeg glad” – hun havde drømt hun fødte sådan en af slagsen og det havde sat hendes verden i perspektiv. Og sådan kan man da selvfølgelig også fint have det, -at man vitterligt ER lige glad for det ene eller det andet, men bare gerne vil vide det, så man kan forberede sig.

MEN det er altså ikke forkert at have en tanke om, hvad man ville foretrække at få. At man forholder sig til, hvad man mest kan forestille sig i sit liv. Hvad man har i forvejen og altså om man ønsker sig det ene kø mere end det andet.

Forestillinger om barnet er med til at skabe tilknytning og bearbejdelse af graviditetens psykologiske processer. Graviditetens processer byder på rum og mulighed for en selvudvikling til fordel for tilknytningen til barnet. Og nogle har brug for at få sat et kø på barnet for at fordybe sig i den lille ny’s person. Nogle er bare nysgerrige.

Andre ville måske have bedre af at lade være med at vide kønnet til det ankommer. Mere om det i mit æste indlæg.

Graviditeten er en følsom tid. Du SKAL jo være lykkelig og du BURDE være lykkelig for hvad end du får, men det er bare ikke altid sådan det er. Faktisk er der rigtig mange kvinder, der går rundt med førfødselsdepressioner eller reaktioner og de er selvklart mere følsomme overfor skuffelser, store som små. Og så kan et tab af den datter eller sø man måske inderligt håbede ville komme, være hårdt at gå med alene.

Skuffelsen over “det andet kø” end det drømmen lød, kan være så stor at det har en negativ indflydelse på tilknytningen til barnet. Og den kan være svær at få bearbejdet idet det for nogle er forbudte følelser og dermed kan medføre stigmatisering og hemmeligholdelse. Derfor er det vigtigt at anderkende og italesætte forestillinger for at være i stand til at modtage det virkelige barn.

En pragmatisk tilgang til kønnet, til ønsket og til virkeligheden kan forene drømme med bearbejdelse og accept af virkelighedens baby.

Så forhold dig til det mystiske kø, plusser og minusser på begge sider. Tør være ærlig om forestillinger og fryd dig i den sidste ende over, hvad livet har valgt for dig og din familie. For der er som regel en mening med lige præcis det lille menneske, der har valgt at komme ind i jeres liv.

Læs om min sårbare graviditet her

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN’

The post Ønsker du dig en pige eller en dreng? (må man det?) appeared first on MEYERMOR.