Du kender måske begrebet Babyshower, men har du hørt om en Motherblessing? -En anden måde at fejre den kommende familiedannelse, som i min optik har et dybere grundlag og er en større hyldest af overgangen fra kvinde til mor.

Jeg var egentlig selv med til at indføre begrebet Babyshower i min omgangskreds, idet jeg i tiden i Hong Kong havde haft den smukke oplevelse, at mine veninder gik sammen og holdte en hyggelig Babyshower fest for mig og min 2. mave, den gang jeg ventede Rio.

Jeg ød det! Og var helt overvældet af taknemmelighed og opmærksomhed og den følelse var så kærkommen, idet jeg efter en Mola graviditet (ingen baby kun moderkage) havde haft rigtig svært ved at tro på, at min sø i maven var kommet for at blive. Mine veninder havde pyntet op, fundet fine gaver frem til baby og der var masser af blå kager og sjove lege. Festen gjorde noget godt for min tilknytning til min baby, idet de små fine tøjgaver var med til at gøre det endnu mere virkeligt, at der var en baby på vej. Efter den skønne oplevelse var jeg initiativtager til, at mange af mine veninder fik samme forkælelse efterfølgende.

Amerikansk tradition eller ej, hvem kan ikke godt lide at spise kager med sine veninder og nusse om den kommende baby?

Og det er faktisk det, der er forskellen på et Babyshower og en Motherblessing. For fokus er ikke på baby, år vi taler motherblessing.

Men på mor!

På kvindens udvikling. Afviklingen af selvet, til en opofrende mekanisme, som kan dele alt det bedste hun har med det lille voksende barn, nemlig hendes krop, hjerne og hjerte. En hyldest til hendes fertilitet og offervilje og ren forkælelse til den ømme krop. Men også en hyldest til den kvinde hun er! Så hun kan finde sig selv midt i alt det nye.

Og år man tænker over det, er en Motherblessing måske mere oplagt for især en førstegangsforælder. For hele graviditeten har hun tænkt på det lille væsen i maven. Forberedt sig, mærket og tænkt meget store tanker om barnet og livet omkring det. Og måske helt glemt sig selv? Det er en lang travsformation at være gravid og lade sin krop overtage af det lille menneske, som man vil det bedste i verden. Kroppen værker, bekymringerne trænger sig på og informationshavet er overvældende. Alle de store valg man kan, skal eller bør overveje. Det er ikke meget man kan gemme sig i den verden vi lever i i dag. Vi skal hele tiden tage stilling og det kan virke overvældende, år man med den voksende mave pludselig er genstand for omverdenens kærlighed til moderskabet, år man ikke selv endnu helt ved, hvad det indebærer.

Til min veninde Nete´s første barn Tobia´s Babyshower, gik det op for mig, at vores velmenende fokus var en smule skudt ved siden af. Som en del af legene, sad vi på skift og gav den kommende mor gode råd… Hvad ville vi ønske, at vi havde vidst om moderskabet og hvad skulle hun forberede sig på? Det blev een lang omgang alvorsnak og havde ikke den tiltænkte hyggelige effekt. Min søde veninde blev proppet med mere af alt det graviditeten havde budt på.. og jeg tænkte at hun måske var ved at få nok af andres erfaringer og egentlig bare var højgravid og meget klar til at drage sine egne. Og derfra blev Babyshoweret som begreb en smule hul for mig. Det var hyggeligt, men jeg følte venindehyggen kunne noget mere, som vi bare ikke rigtig havde ramt plet med.

Som jordemoder er jeg meget tiltrukket af fødslens udvikling.

Fødslens udfordring, -eller smerte om du vil (selvom det skurrer i min ører, hvilket du forstår, hvis du har læst min bog om Meyermetoden), rummer et enormt udviklingspotentiale og det er meget tydeligt for en jordemoder, at det ikke bare er et barn, der bliver født, men også en mor!

Ja en hel familie!

Men især det, at komme hele følelsesregistreret igennem og være helt derude, hvor man ikke kan bunde for at lande i sin krop igen, med et barn i favnen, er for mig noget af det smukkeste, der sker ved en fødsel. Alles øjne er på barnet, men jeg ser kvinden. Og det er også vigtigt for hende at blive set. Overgangen er så sårbar og det er ikke meget hun har brug for, end blot en lille håndsrækning, der anerkender hendes anstrengelser og hjælper hende til at finde ned i sin nye mor-hud.

Et forskud på dette ville jeg gerne give min smukke søster, som har termin her slut juli. Så da hendes veninder lagde op til et Babyshower, spurgte jeg om ikke de var klar på en lille drejning. Og hvis du har set mit projekt fra hendes bryllup Min gave til min søsters bryllup: en Mannequin challenge, så tror jeg, I ved, at de veninder er klar på lidt af hvert!

Så vi lavede en Motherblessing!

Og det gik ud på at hylde Laura. Forkæle hende med dejlig mad og en sanseoplevelse af de helt store. Vi skulle i kontakt med elementerne og finder Moder jord frem.

Vi inviterede naturen ind og hæmningerne ud. For en smagsprøve på overgivelsen til fødslen, men også på al den kærlighed og tillid, der skal til for at føde et barn.

Vi brugte vores egen gruppes kreativitet og ressourcer, men havde også booket en dejlig behandling af Doula Mama Sine, som kom og forkælede Laura med en rebozobehandling, med æteriske olier og blid vuggen af den ømme krop og åbning af sanserne.

Imens foldede vi blomsterkrans og fyldte fødekarret på terrassen, så parret senere kunne få en smagsprøve på karrets muligheder, men først blev hun efter rebozo behandlingen afspændt med Meyermetoden af hendes skønne mand Matteo.

Laura og Matteo har selvfølgelig gået til Fødsel i Fokus med Meyermetoden hos mig, og så har de taget et kursus i Hypnobirthing hos min veninde Georgina fra www.Flourescence.com

Derefter blev hun løftet i flok af veninders hænder og fyldt op med kærlighed og kys, inden en kaffescrub og en tur i havet.

Seje stærke søs <3 Hun blev så rørt og var helt med på det uhøjtidelige set up og en god griner ind imellem.

 

Gudinde kys <3

Og så en rituel omgang scrub som symbol på at smide den gamle hud og gøre plads til at vokse med rollen som mor <3

Mer baby-mama love<3

Laura var sej og hoppede i havet og gav baby en lille forsmag på mors styrke <3

Derefter var det tid til at prøve bassinet af og øve lændetryk, akupressur, massage og fødestillinger.

Senere lavede vi fødselsvimpel med positive affirmationer (fokus-sætninger) og skrev hilsner i en dagbog ud fra ” Hvad vi elsker ved den du er i dag” -så hun kan finde sig selv igen i moderskabet, samt ” Hvad vi håber du vil tage med dig i moderskabet” af traditioner eller opdragelse, som vi selv har værdsat.

Fødselsvimplen skal hænge over fødekaret til hjemmefødslen og medbringes til hospitalet ved evt overflytning.

Og til sidst lavede vi selvfølgelig også lidt sjove lege og hendes bedste veninde Kitt, malede den smukkeste mave…

Her måler vi hvor stor vi tror maven er 🙂

Banan- knibe stafet

Hvor meget “blod” er der på gulvet?

20 sek til at huske en masse babystuff

Og så skulle der selvfølgelig lyttes baby <3

Og tages en masse smukke billeder…

Og Så skulle Baby selvfølgelig have en hilsen fra sin Boss- kusine <3

 

Man siger det kræver en landsby at raise a child, men så kræver det en Circle of women to raise a mother <3

 

Hvis du ønsker at læse mere om mit jordemoder så besøg min hjemmeside www.meyermetoden.dk

Kære dejlige søster Lau – Tak fordi du altid er med på den værste <3 Jeg glæder mig så meget til at blive moster og se dig som mor med din skønne Matteo som far til lille Pepporoni <3

Listen, Live, Laugh, Love – snart som familie <3

 

kys fra moster-Heidimor

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN’

The post Motherblessing – en hyldest til kvindens transformation til mor <3 appeared first on MEYERMOR.