Meyermor sætter fokus på Amning med føljetonen #MinAmmekamp!

Graviditet

IMG_2997.JPG

Når man først er steget på graviditets toget går de fleste tanker mod endestation baby..

Alt fokus er på fødslen!

Men den skjulte hemmelighed er faktisk at FØDSLEN er det mindste problem i det her game called love..

Fødslen skal du jo nok komme igennem.. på den ene eller den anden måde! God eller dårlig -den får en ende og du kommer ud på den anden side..

Og så begynder LIVET med baby..

..og her kan vi først begynde at tale om bekymringer og forventninger og bristede drømme om hvordan det skulle have været.. For det der med ammeopstart og baby-etablering er altså ikke bare en minor detail, som gemte sig bag den første forhindring kaldet fødsel…

Det er en MAJOR detail og rigtig mange kvinder og mænd for den sags skyld, ærgrer sig over, at der ikke var nogen, der havde ævnt den der Ammekamp noget før.

Fødslen er afsættet for det nye liv.. Amningen og tilknytningen er så vejen frem…

Og alt efter hvilket skub I har fået og i hvilken retning ud fra jeres forudsætninger kan I så lande på en direkte motorvej til familielivs-momentum eller også skal I ud på en knoldet og puklet landevej i bjergterræ, der får tour de france til at ligne en søndags cykel tur ned til den lille havfrue for at få is…

Det er IKKE nemt at amme et barn!

Forestil dig så lige, at I forinden har været vågne de sidste par døgn, gennemgået veer, og fødsel og føler at I (begge) er blevet sparket af en hest i skridtet… og kørt over af en damptrommel… og vredet som en følelsesmæssig karklud for alt, hvad I havde af følelsesregister og tanker om jer selv, jeres liv nu og det kommende…

Og læg så lige dit støt skrigende barn til mors støt stigende spændte bryst i en støt stigende bjergkæde af hormoner, smerter og altoverskyggende følelsesmæssig og psykisk træthed.

VIOLA!

Der har du din kamp!

Hvis fødslen var en marathon.. er du lige nu på vej ud i din første Iron man i omvendt rækkefølge..

Værsgo og skid i bukserne!

Og år du er færdig med at tørre rundt i den suppedas af velmenende råd, forskellige forsøg og reelle grænser for tyndskid, så lander du på benene igen, med ren røv og tør bag ørene. Du har måske nok slidt et par lag af din selvbevidsthed, men huden er ved at komme tilbage (også på dine brystvorter) og du er ved at lande i den mor (eller far) du er.

For ikke kun eet barn er født, det er en forælder også!

Og nu skal I vokse sammen.

Med eller uden amning, med sorg og med glæde over beslutninger som er taget, forventninger der ikke holdt og nogle der var bedre end ventet.

Nogle fik ar på sjæl og brystvorter og måtte vinke farvel til en ønsket amning, andre fandt lettelse i at give slip og nogle fandt vejen igennem.

En ting er sikkert.. ALLE SOM EN HAR VI GJORT DET BEDSTE VI KUNNE.

Nogle havde ikke et valg, andre fik ikke hjælp, og nogle fandt vejen gennem deres livs ammekamp.

Og det er de historier jeg nu vil sætte fokus på !

Så har du kæmpet en ammekamp og fundet vejen igennem til en ammeetablering der måske ikke lige lå i kortene, så er det tid til at dele din historie.

Vi skal sprede god Ammekarma! Og vi skal være stolte af at det lykkedes!

Hos Meyermor hylder vi alle mødre, men nu skal vi lære af hinandens ammekampe og hjælpe dem der kæmper derude med, ikke nødvendigvis kun gode ammehistorier, MEN GODE AFSLUTNINGER.

#minammekamp #godammekarma

Send mig din historie, gerne med et billede eller kommenter her eller på min Facebook

Og følg føljetonen MinAmmekamp som starter med min egen kamp x 3..

(N)AMMEste 🙂

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN’

The post Meyermor sætter fokus på Amning med føljetonen #MinAmmekamp! appeared first on MEYERMOR.