a48-886a68151920x1280-sh

Det har længe været min intention at finde en vej til at brede Meyermetoden ud, så flere fødende kan få glæde af dens smertelindrende virkning. Jeg har dog været lidt tilbageholdende med at beskrive metoden helt konkret her på bloggen, da det er ret afgørende, at man lærer metoden rigtig, for at den har sin fulde effekt. Man skal feks. have en forståelse for teorien bag og have mærket de rigtige tryk og vinkler. Så jeg har gået og overvejet vejen frem, imens Eline og jeg skriver på vores bog om metoden, som kommer til efteråret. 

Imellem tiden har jeg vist Meyermetoden til de kolleger og jordemoderstuderende, der har haft interesse for det og så endte det altså med, at jeg her midt februar blev inviteret til De jordemoderstuderendes råd JSR’s faglige dag.

En faglig dag med vemestring som tema. Alle nuværende jordemoderstuderende på Professionshøjskolen Metropol var inviteret og der var et flot fremmøde.

Jeg havde op til dagen ligget på langs med en slem omgang med ryggen og var ikke helt på toppen, men ville ikke gå glip af denne lejlighed til at få vist, hvad mine teknikker og metode går ud på.

Jeg ved, at de studerende er sultne efter værktøjer til at få kvinder til at føde bedre og til at være med dem i mestringen, for det er faktisk overraskende lidt konkrete værktøjer, man får fra skolen. Jeg er så mindst ligeså ivrig efter at få vist dem, hvad min metode gør for mig og mine fødende, så jeg glædede mig med spænding..

…lidt for meget spænding..

På dagen blev jeg ramt af præstationsangst!

Min gamle eksamensangst sprang i fuldt flor, klappen gik ned og jeg måtte bekende kulør.. jeg var simpelthen så nervøs! Jeg fik hakket mig igennem den første halve time og måtte flere gange starte forfra på sætninger, der ikke helt gav mening. Tilsidst fandt jeg vejen ved at lade som om, at de mange søde og MEGET opbakkende studerende, bare var en fuldstændig normal fødselsforberedelses gruppe og jeg endte med at få fortalt en del om metoden.

Det var bare ikke lige sådan,  jeg havde forestillet mig, at jeg skulle udnytte min chance. Jeg var dybt skuffet over mig selv, men pigerne gav så mange tilkendegivelser på at min metode og tankegang gav mening og havde været berigende for dem, at jeg alligevel endte med at gå glad derfra.

Jeg havde måske nok fucket min præsentation op, men metoden og teorien bag havde båret sig selv og jeg fik rigtig mange henvendelser fra pigerne, der gerne ville lære mere.

Med det i mente og med tasken fuld af betablokkere mødte jeg op til min æste aftale her måneden efter. – En femte moduls klasse ville gerne certificeres i min metode og de havde sørget for lokale og puder og det hele.

Denne gang havde jeg aftalt mere tid! Der skulle mere end en time til at dykke ned i teknikken og teorien bag. Og jeg havde fået lavet mig en fin powerpoint (med min store datters hjælp).

Istedet for at tage betablokkerne gik jeg i Brugsen og købte en ordentlig omgang slik, som jeg sendte rundt, imens jeg lagde ud med at spørge pigerne, om de ville hjælpe mig med at tale mig varm.

Jeg stillede DEM spørgsmål og lærte dem lidt at kende. Det virkede!

De æste par timer gik med et rimeligt godt flow og bagefter gennemgik vi fokuspunkterne og alle fik prøvet metoden.

Jeg fik så mange fine tilkendegivelser bagefter og jeg glæder mig til at høre om deres oplevelser med metoden år de til sommer skal i praktik igen.

Imorgen skal jeg ind på Rigshospitalet og holde oplægget igen og jeg glæder mig!

Jeg ved endnu ikke om min metode reelt set kan videregives og virke lige så godt for andre, som den gør for mig.

Jeg ved, at JEG kan lære den til mine fødendes partnere i løbet af fire veer. Og jeg ved at 95% af mine fødende har stor effekt af metoden, men der har jeg jo så også initieret det.. så det store spørgsmål er, om det her er overførbart.

For hvis det er så vil jeg lægge alle sejl i for at få metoden ud så den kan gavne endnu flere…

ønsk mig held og lykke og en rolig puls imorgen <3

 

 

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN’

The post Meyermetoden står model til de studerende.. appeared first on MEYERMOR.