Må man godt bare have født godt og trygt og med dejlige jordemødre?

Graviditet

Skærmbillede 2015-12-06 kl. 11.44.23 PM

Hej!
nHvor er det fantastisk at du tager emnet op om gode fødsler – for jeg føler mig helt alene med min! Alle havde under min første graviditet så travlt med at fortælle om deres forfærdelige fødsler, hvor smertefuldt det var og hvor meget de sprækkede ikke lige det man som førstegangs fødende har lyst til at høre om.. Folk virker altid overrasket år jeg med stor glæde fortæller hvor skø en fødsel jeg havde og at jeg glæder mig til at gøre det igen – og hvor er det bare forfærdeligt, at det er sådan.. så her har du min historie – brug den som du vil 🙂

Kærligst fra Christina

Det er fredag den 31. oktober 2014. Der står jeg, 2 dage før termin, og er i fuld gang med at lave flæskesteg, samtidig med at spa’en er ved at blive fyldt – vi skal jo nyde den sidste tid, hvor vi kun er os to – om lidt handler det om bleer, amning og det her lille menneske.

Nå, men tilbage til flæskestegen. Kl er 16.30 og jeg siger til manden “så, der gik mit vand”, mens det løber nede af benene. De æste par minutter er lidt uklare, det første jeg kan huske han siger, er “hvad med flæskestegen, dropper vi den?” NEJ sgu da, jeg skal da have noget ordentlig at spise, nu hvor jeg står foran mit livs kamp Nå, jeg får ringet til fødegangen, som stiller en masse spørgsmål, bl.a. om jeg er sikker på jeg ikke bare har tisset i bukserne? Øøøh jaerh?! Og dernæst om jeg har veer. Da jeg ingen veer har og de oplever mange gravide kvinder som ringer ind som jeg, men åbenbart bare har tisset – så ville de gerne lige se mig et par timer senere, for at be- eller afkræfte vandafgang.

Jeg kunne bruge masser af tid på at fortælle om den perfekte flæskesteg og manden som selv måtte hoppe i spa’en, men pyt nu med det.
nVi kommer ind på fødegangen og får bekræftet at mit vand ER gået, med beskeden om at tage hjem og få hvilet, komme igen hvis jeg får regelmæssige veer og ellers troppe op morgenen efter kl 9.30, for så skal jeg sættes igang, da vandet er gået.
nNatten går udramatisk og vi kører på fødegangen morgenen efter. Vildeste tur btw, med viden om at nu kommer vi altså ikke hjem før at jeg har født!
nVi bliver mødt af venligt personale, som starter med at køre en kurve på mig, som bekræfter at jeg har veer, dog så milde at jeg ikke selv vidste det. På det tidspunkt overskrider jeg de 18 timer efter vandafgang uden fødsel, så jeg bliver indlogeret på en fødestue, hvor jeg skal have antibiotika i drop pga fare for infektioner. Samtidig får jeg lagt et v-drop i den anden hånd, så der kan komme fut under mine veer.
nPå trods af at v-droppet ikke har den vilde effekt og tiden trækker ud, bliver vi på intet tidspunkt efterladt alene på stuen. Der er højt humør blandt samtlige jordemødre vi møder – vi år at have 3 vagtskifte undervejs. Jeg følte mig tryg hele vejen igennem og de forskellige jordemødre er gode til at opdatere os om status, da vi jo som førstegangs forældre aldrig har prøvet det før og ikke ved hvad vi kan forvente.
nLangt om længe begynder mine veer at bide fra sig sidst på eftermiddagen, og i løbet af de æste timer føder jeg en sund og rask lille pige, helt uden komplikationer og lige efter bogen. De æste timer flyver afsted med at jeg skal små-syes, vores datter skal vejes, måles, osv, og ikke mindst at stirre på vores store kærlighed!

Midt i kærlighedssuset, er der vagtskift og vores skønne skønne jordemoder og studerende har fri, men alligevel kommer de ind forbi stuen og ønsker os al held og lykke og giver os en krammer!

Så stor stor tak for Freja og Charlotte for den fantastiske oplevelse, og for ikke at lade os mærke på noget tidspunkt hvor presset jordemødrene på landets fødegange er!

Takket være Jer, står vi her 13 mdr efter og GLÆDER os til at skulle opleve fødslen af vores kommende sø om et par måneder

Skærmbillede 2015-12-06 kl. 11.43.58 PM

 

Efterord af Meyermor: Vandafgang er en sjov størrelse. Ligeså uforudsigeligt som resten af fødslen.. Nogle får vandafgang og så kommer veerne rullende kort tid efter og andre som Christina i dagens historie, får vandafgang uden veer.

Vandafgang kan opleves på mange måder, det kan være langsom siven af væske eller en større afgang af det, der føles som en ballon der sprænger. Det kan være klart, lys/mørkegrønt eller blodtilblandet. Alt efter hvor hullet i hinderne er kommet, kan hinderne glide ned foran barnets hovede og lukke af igen og man kan faktisk opleve, at vandet går igen senere i forløbet. Det kan også være det kun er den ene hinde, der er gået -ud af to og så er der ikke fortsat siven af vand. Da mange kvinder hen mod slutningen af graviditeten får meget vandig udflod, som kan stå og samle sig i skeden og dermed komme ud i små samlede portioner, kan det også snyde og rigtig mange kvinder er faktisk i tvivl om de rent faktisk har vandafgang.

Fostervandet bliver ved at blive dannet, så man løber ikke tør for vand derinde, så mange gange kan vi afgøre om der er vandafgang simpelthen ved at se det an og bede jer om at tage et frisk bind på og gå lidt rundt, lægge sig og rejse sig igen. Hvis bindet føles tungt og fugtigt eller evt har lidt lyserød farve er det nemt at afgøre, at det højst sandsynligt er vandafgang. Derfor kan det være en god ide at medbringe sit bind til fødemodtagelsen.

Andre gange er man bare slet ikke i tvivl.. Der kommer kvinderne med babybleer eller håndklæder efter sig.

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN’

The post Må man godt bare have født godt og trygt og med dejlige jordemødre? appeared first on MEYERMOR.