skaermbillede-2016-11-13-kl-1-12-07-am

Der er godt nok kommet personlighed på babyen på det sidste..!

Og JA jeg sagde BABY! For hun er min BABY og det bliver hun ved at være længe endnu..! med udråbstegn og det hele!!! Mindre kan ikke gøre det! – SHIT det er så svært at give slip og tillade hende at vokse.. på en måde elsker jeg, hver eneste udviklings-kvantespring hun tager og på den anden side vil jeg bare stoppe tiden og beholde hende, som hun er lige her og nu. JUST stop growing god damn!  Men hun lytter ikke!! Hun har så sindssygt travlt for tiden..

Jeg ved egentlig ikke, hvorfor jeg piver.. jeg har jo prøvet det før.. det er naturens lov, at de der enormt elskelige små skabninger med alt for store hoveder og ditto øjne vokser ind i deres eget skind.. frigører sig på vejen og bliver til store kloge selvstændige individer.. de mister noget af deres nuttethed på vejen.. som en hundehvalp, man ville ønske, man kunne udstoppe for at bevare den der følelse, der kryber så nemt og langt ind i hjertet.. kærligheden består, men bedårelsen af det lille vidunder svinder en smule hen af vejen, som de finder deres personlighed, løsriver sig og begynder at give mere ballade tilbage.. jeg plejer at sige, at man ikke har prøvet at have et barn, før man har haft en toethalvt årig.. There comes trouble!

skaermbillede-2016-11-13-kl-1-14-13-am

  – med min store datter tænkte jeg, at hun var en baby det første halve år, det blev så forlænget til hun kunne kravle og så indtil hun kunne gå.. da hun åede der til, kom jeg frem til, at man vel godt kunne sige, at der var lidt baby i hende endnu.. i det mindste indtil hun begyndte at tale.. det blev så senere hen rykket til, at hun i hvert fald var min baby indtil hun begyndte at tabe sine tænder.. da dagen kom, holdt jeg tårerne tilbage lige indtil hun tabte tanden ude i haven og jeg græd som et lille barn over tabet af hendes babytand.. tanden som hun havde fået som 9 mdr gammel.. Jeg lå på mine grædende knæ og ledte til jeg fandt den.. det var et meget fysisk bevis på det sidste baby i hende og jeg husker at jeg tog mig sammen og lod hende selv bestemme over sin tand .. og sin frigørelse og hun tog tanden med i skole og kom hjem uden.. Jeg tog det som en mor og fandt hurtigt ud af, at jeg kunne finde min lille baby i de perioder, hvor hun søgte mig og ærmest ville krybe helt ind i mig og jeg kunne få den der specielle følelse af at have hende helt inde under huden. Nu er hun teenager og jeg vil vove at påstå at der stadig er noget baby tilbage i hende. Måske endda helt indtil den dag hun selv bliver mor..

Nå men tilbage til min lille BabyNova med sin attitude… -I hende kan jeg ofte mærke et gensyn med mine store børn, som de var som babyer.. og så er hun alligevel helt sin egen..! Og sin egen herre øver hun sig i den grad i at være for tiden.

Nova har mange følelser!

skaermbillede-2016-11-13-kl-1-10-58-am

Mest af alt er hun en meget kærlig bebs, der uddeler krammere til de fleste på sin vej og især til hele vuggestuen og som respons på hendes kærlige og energiske natur, bliver hun velkommet med jubelråb og er kendt af alle børnenes forældre. Pædagogerne siger hun kan noget særligt, men også at hun kan være særligt krævende. And that we know.

Hun har længe testet sig selv og sine omgivelser af. Det første hun overraskede os med, var da hun en dag for nogle måneder siden, pludselig kom hjem og havde lært at sige STOP. Altså ikke bare stop men STOP!

-med hånden fremme og det helt alvorlige og meget autoritære ansigtsudtryk, som understregning af budskabet. Et STOP GIRLFRIEND! med hovedrul og det hele! Hun var 18 mdr og forstod pludselig alt og nu også, hvordan hun skulle træde i karakter. Sjovt nok virkede den begge veje.. hun respekterede faktisk, hvis man hev et stop op, år man havde fået nok af hendes opførsel.. En opførsel der nogle gange inkluderede et par umotiverede lussinger eller riven i hår.. -bare lige for at se reaktioner, men Stop forstod hun!

Et par måneder efter kom hun pludselig og sagde “Nova ked af det” Det tog et par gentagelser før det gik op for mig, hvad min lille baby sagde. “Er du ked af det skat?” Hun nikkede med et meget ked af det udtryk. “Nååå” sagde jeg.. “skal mor så ikke trøste dig?” Jo nikkede hun! og så blev hun glad. Det var en lille leg hun legede og vi legede med. Men spurgte man hende om hun var ked af det for at initiere legen på et tidspunkt, hvor det ikke lige passede frøkenen, lød svaret prompte ” Nej Nova er glad”! Det var imponerende, som hun kunne forstå og bruge begreberne. En dag var vi ude i opgangen og lyset slukkede i det samme som underboens renovering støjede med et højt brag. Nova løb over og ville op til mig, “Nova bange” sagde hun.. intet mindre!

Hendes ordforråd har eskaleret støt siden.

skaermbillede-2016-11-13-kl-1-10-43-am

Hun er gået fra enkelte ord til at lave sætninger og definere sin omverden fra ” den er sej”og “den er sjov” til “det er hyggeligt leg leg”- “op i flyv” og længere sætninger som “tag sko af og den anden tag af”.. Hendes udvikling har gået så stærkt på det sidste, at hun her den sidste uge har haft et gevaldigt set back, hvor hun er regredieret og haft brug for ekstra tryghed. Her har hun så udvidet ordforrådet med selv-trøstende sætninger, som “mor kommer tilbage” “far arbejd” “Nova ammer mor”..

OG det har hun gjort.. Altså AMMET!

Også i den grad! SÅ jeg er ved at være pænt slidt i betrækket! Men det er en anden snak..

Man kan kun kurrere MORsyge med BABYsyge! SÅ mor her har forsøgt at være ekstra “syg” med sin baby de sidste par dage.. sagt på en anden måde, jeg forsøger at søge hende og give hende masser af opmærksomhed, men damen har været lidt småsur og kortluntet og jeg tror hun har gang i en indre ambivalens, hvor hun både vil være mors lille ammebebs og “Nova stor pige”!

Hun er også begyndt at se på medier og har pludselig fået dybtfølte ejerfornemmelser overfor min telefon, hvor hun allerede navigerer nemt til hendes tre foretrukne aktiviteter. Sanglege. Puslespil. OG YOUTUBE… her ser hun Thomas tog, Postmand Per og Kinder æg i et tusindtals afskygninger og så er hun af omveje endt med at ryge ind og se Bad Baby.. … (don´t go there!) Det er nogle store børn, der leger små babyer med dårlig attitude og Nova slugte det råt! Hvad jeg ikke lige havde forestillet mig var, at hun her til morgen stillede sig op foran mig med hænderne i siden og fnyste af mig på samme måde som Bad baby… så den er her med afsluttet! Hun er simpelthen en lille copycat og ude efter attitude!

skaermbillede-2016-11-13-kl-1-11-42-am

Udover attituden, er Nova gået fra stort set aldrig at pive ved afskeder, hvilket jeg bla tilskriver trygheden i at være nr 4 i en stor søskendeflok, til nu at have lidt sværere ved afskeder og forsøge at holde mere styr på os allesammen.

I dag fik storesøster den skønne ide at vende morgen situationen om. I hverdagen raser de store afsted med madpakker og tasker, men nu var det Nova, der blev udstyret med det hele og hun var helt med på pointen! NOVA STOR PIGE – KA SELV og så tog hun sine støvler på og spankulerede ud i det blå med mor. Vi gik hele vejen fra Kongens Nytorv ned til Esplanaden,  og tog bussen til Trianglen. Hun spiste sin madpakke på vejen ved små stop på trappestene og busbænke og jeg kunne understå mig i at forsøge at holde hendes hånd…

skaermbillede-2016-11-13-kl-2-18-46-am

Vi fik varmen hos de altid søde ekspedienter hos Arvingen, hvor Nova forsøgte at lave storindkøb af BarpaPappa service og Magna Tiles inden hun fandt et legehjørne og hyggede sig nok til at levere en af de STORE..

Og så kom den værste sætning…

“Nova laver BOM BOM”

 normalt er jeg meget stolt af, at hun er i stand til at melde ud og gerne vil skiftes.. men lige i dag havde vi altså ikke skifteudstyret i orden..

Så tak til Arvingen for toilet og ihærdig søgen efter ble!

skaermbillede-2016-11-13-kl-2-16-43-am

Little Miss Big <3

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN’

The post Little Miss Bad -om snart at være to år og meget stor… appeared first on MEYERMOR.