FullSizeRender

Politikere SKAL lønnes godt, fordi det SKAL være attraktivt at være politiker og stille sig i fronten for vores lands politiske styre, for ellers er der ingen kvalificerede, der gider gøre det. Pensionsforholdende har måske førhen været den gulerod, der skulle til, men ændres de, må man selvfølgelig ligeledes justere på lønskalaen i relation til andre lønniveauer i samme sektor.

Jobbet bærer IKKE lønnen i sig selv, og stillingen latterliggøres, hvis ikke indtjeningen matcher ansvaret.

Jeg kan godt afse (og unde) politikerne en ændring i deres overenskomst som umiddelbart lyder gylden, men som på sigt faktisk vil udjævnes af besparelser på pensionsforholdene, sådan som jeg har forstået det.

Alt sammen siger jeg, imens jeg holder mit vejr og passer på ikke at trække vejret for dybt ned i maven, hvor jeg kan mærke, at der sidder en stor ulmende knude..

For denne lønsnak og ovenstående rationale burde jo også gøre sig gældende for andre steder, hvor vi gerne vil have veluddannede, kvalificerede og engagerede mennesker til at besidde posterne.

-SÅ jeg skal ikke mærke FOR meget efter, imens jeg som den flinke fornuftige offentlige ansatte i sundhedssektoren bruger min empati og sociologiske forståelse til at retfærdiggøre politikernes lønstigning. -For jeg kan IKKE vende blikket mod mig selv og mine kollegaer og se dem i øjnene, hver måned år vores lønseddel lander i vores faq rundt omkring på de danske fødegange, uden AT FÅ LIDT ONDT I RØVEN..

For jeg SKAMMER mig over min lø!

Jeg elsker mit job, jeg elsker at bringe liv og familier til verden. OG jeg er god til det fordi jeg er veluddannet og dybt engageret og jeg har brændt for at blive god til at gøre det jeg gør i dag.

Men jeg er også KVINDE i et KVINDEFAG. Og åbenbart havnet i en faggruppe taget direkte ud af flinkeskolen. Jordemødre brokker sig bare ikke… (selvom vi er ved at lære det læs: Hvis sko kunne tale)

Men vi har KUN lige lært at brokke os (lidt) på de andres (de fødendes) vegne.. Vi mangler stadig at gøre opmærksom på VORES forhold..

Og pardon my french…. men jordemødrene bliver altså taget godt og grundigt i røven….

Her er den sidste lønramme fra jordemoderforeningens hjemmeside. Fortæl mig, at du IKKE er overrasket? At du synes, det her er LØN SOM FORTJENT?

Skærmbillede 2016-01-12 kl. 4.57.27 PM

INTET job bærer lønnen i sig selv…  -At tro det er at gøre nar af den professionelles ekspert-viden og ansvar.

Vi har, som jordemødre, et ansvar for at være eksperter.

Det kommer vi ikke sovende til.

Vi er der ikke bare fordi vi elsker at gribe babyer og se familier fødes. Vi er der fordi vi er medvirkende til at babyerne kommer GODT ud, sundt og trygt. Vi har det overordnede ansvar og ekspertise til at følge den sunde fødsel til dørs og opsnappe år fødslen (og den fødende og barnet) ikke længere kan klare sig selv, men skal have den rigtige hjælp. Når vi står midt i det, giver vi os selv fuldt ud, for det står i jobbeskrivelsen..

Jobbet er ikke kun små lykkestunder og fødselsdagssange, det er meget meget mere! Og det kræver MEGET ikke kun af jordemødrene, men også af jordemødre-mændene og familierne bag.

Som forholdene er nu er det snarere flertallet, der ligesom jeg, IKKE kan opretholde en fuldtidsstilling og dermed en fuldtidslø. Skal jeg kunne gå på arbejde og give mig selv 200% hver gang, under forhold som du kan læse her Opråb er din jordemoder Fit for Fight magter jeg ikke at arbejde 37 timer, i dag, aften og nattevagter, hverdage, helligdage og weekender.

Så ovenstående lønramme holder IKKE ENGANG!

Spørgsmålet er så også hvor LÆNGE jeg magter/vælger at være ansat under disse forhold…. se det er en helt anden snak om udvanding af erfaring og gamle kloge jordemoderhænder, som vi må tage en anden gang..

For lige nu må jeg op på (jern)hesten igen selvom jeg har ondt bag i.. -for jobbet jeg trods alt stadig elsker, for de fødende og for de Gode fødsler!

Og jeg har sgu IKKE råd til en taxa…!

RETTELSE

Dette indlæg startede med at præsentere nedenstående lønramme fra 2009 som var saxet fra jordemoderforeningens hjemmeside, der dog nu er opdateret med den seneste lønramme, da der selvfølgelig har været en mindre lønudvikling over årene. Jeg beklager fejlen og vil henvise til, at det ikke er så ligetil at udregne lø ud fra gennemsnitslø på tværs af faggrupper. Jordemødre får oveni grundlønnen et ulempetillæg, som dog oftest udbetales i afspadsering. Jordemoderforeningen kunne oplyse mig om, at der i snit bliver udbetalt mindre til jordemødres lønninger ca 1000 kr i gennemsnit end for nogle år siden, idet vi så også afspadserer mere (tvungent).

Jordemødre tjener lidt mere end pædagoger, mindre end skolelærer og nogenlunde det samme som sygeplejersker og mange andre i den offentlige sektor.

Sammenligneligt med den private sektor har vi et lønefterslæb på 27 %.

And thats a fact.

Grundlø fra jordemoderforeningens hjemmeside  

Skærmbillede 2016-01-10 kl. 10.15.57 PM

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN’

The post Jeg får ikke ondt i røven over Løkkes lø… men over Jordemødrenes ! appeared first on MEYERMOR.