Hvornår blev barsel et spørgsmål om løn og ligestilling?

Fødsel

skaermbillede-2016-11-14-kl-11-36-11-pm

Er det bare mig der har lyttet til dagens nyheder i radioen og undret mig over nyhedsværdien i, at det går ud over kvinders lø og karriere at sætte børn i verden ? Nej vel.. Det er en gammel nyhed! Det har alle dage været kvinderne, der trak det korte økonomiske strå i familiespillet. At mænd så gerne vil have mere barsel er måske en nyere eller i hvert fald stigende tendens, som til dels kan have en nyhedsværdi, selvom det kan argumenteres, at det længe har været muligt for forældre at deles om barslen. Så hvad er det, der tales om denne gang?

Kombinationen af de to problemstillinger ser ud til at give et plus. Mor får simpelthen højere lø af at far tager mere barsel.. WIN WIN..

Jeg undrer mig som sådan ikke over, at man gerne vil slå et slag for mænds ret til barsel og kvinders ret til at have en karriere ved siden af familielivet, men jeg undrer mig over, hvorfor det blev en snak om individuel økonomi og forældres egoistiske behov for at optimere deres egne behov.

Er det bare mig, der synes, der er en kæmpe elefant i hjørnet af den her snak..?

HVEM taler om familiens fællesøkonomi OG barnets trivsel i dagens nyheder?

Er vi blevet så økonomisk og socialt forkvaklede, at vi skal ud i milimeter demokrati helt op i familiestrukturen? Hvorfor taler vi om mors lø og fars lø og ikke forældres samlede lø? Skal vi forsikre os og dele barslen, bare fordi det er økonomisk mest fair for mor, HVIS nu forholdet ikke holder? – eller skal vi partout dele barslen, fordi far OGSÅ vil have lov at gå hjemme med barnet og DET er fair?

Ligestillingsministeren udtaler, at hun (endnu?) ikke vil ud i øremærket barsel til fædre for at “sikre” ligestilling i barsels og karriere vilkår, da man ikke vil presse faste modeller ned over danske familier..

Jamen tak for det!

Tænker ingen på, hvad der egentlig er fair for barnet?

Børn er små forskellige individer, med dybt forskellige personligheder og behov.

Nogle er født “trygge og nemme” og forældrene kan forvalte deres forældreskab uden de store hensyn til barnets stemme. -men det er de få! Mange babyer kommer til verden med en forholdsvis stor mening om, hvordan livet skal indrettes efter dets ankomst. Følger du ikke dets anvisninger er der kontant afregning ved kasse to.

Ammende babyer er ved 6 mdr ofte kun lige begyndt at smage på fast føde og mælk vil være deres primære æringskilde nogle gode måneder endnu. Det er bare et´ argument, der er svært at diskutere i forholdt til lø og ligestilling.. De fleste babyer har også brug for en primær tilknytningsperson langt op i de første år af dets liv for at frigive ressourcer til at tillade andre personers afbrudte tilstedeværelse. Babyer er i et konstant udviklingspres og derfor vil ro i familiestrukturen give ressourcer til tryghed, tillid og mod på udvikling.

Jeg kunne opremse flere babybehov, der i min verden, kommer før forældres, men jeg kan også bare sige held og lykke med at fokusere så meget på forældrenes behov i de tidlige personlighedsdannende børne-år… den tid har det med at komme dårligt tilbage og så skal der altså budgeteres med det´ mere tilstedeværelse og børneprioritering i skoletiden, år de forskellige diagnoser begynder at vise sig…

Hvilken indflydelse har det så på familiens økonomi og hvem tager tjansen der?

Staten?

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN’

The post Hvornår blev barsel et spørgsmål om lø og ligestilling? appeared first on MEYERMOR.