Skærmbillede 2016-06-02 kl. 2.57.59 PM

Probiotika!

Jeg stod den anden dag og talte med en dame om hendes 3 børn og hvordan den ene havde været særdeles hårdt ramt af refluks og kolik, som havde domineret det meste af det første år af dette barns liv og hele familiens livskvalitet.

Jeg spurgte sådan lidt henkastet, om hun mon havde fået antibiotika i gravditeten..?

JA sagde hun med store øjne!!!

Mange gange! Hun havde døjet med gentagne blærebetændelser og var kommet på flere forskellige kure og penicillin arter for at få bugt med de genstridige onde bakterier.

Men hvad hun ikke vidste var, at medicinen ikke kun havde gjort det af med de dumme bakterier i hende system, men også de gode…

Og i de gode bakterier sidder kernen til det ufødte barns immunforsvar.

Jeg har i dag været til et spændende blogevent med Valio, som netop er igang med at importere et Finsk mælkesyre produkt KEFIR på det danske marked. De inviterede til yoga og tarmforedrag og en smagsprøve på Gefilus produktet og jeg må sige, at jeg synes det var et hit. Det hele.

Vidste du, at vi har 2 kilo bakterier i vores krop? At der i 1 gram afføring er flere bakterier, end der er mennesker på jorden? At vores tarmflora står for 70% af vores immunforsvar? At tarmens helse ser ud til at være linket til udviklingen af depression, stress og fedme?

Jeg vidste og har længe prædiket, at mine gravide skal sørge for at optimere deres tarmflora op mod termin. Jo sundere mors tarmsystem er ved fødslen jo sundere bliver babys nemlig.

Baby bliver nemlig præppet med mors tarmflora på vej igennem fødselskanalen og det har vist sig at have stor indflydelse på allergier og eksem senere i livet og måske endda andre livsstilssygdomme som fedme, depression og sukkersyge . Derfor er man ved kejsersnit begyndt at overveje at påføre baby et swipe fra mors mellemkød.

Men hvis mor har fået slået sin bakterieflora i stykker ved antibiotisk behandling i graviditeten er det ikke sikkert, at hendes system har ået at gendanne de gavnende effekter og så kan vi sådan set alle blive ramt af konsekvenserne fra en skadet tarmflora om vi swiper/koloniserer baby aktivt, føder vaginalt eller ej.

Jeg havde selv en lille refluks mand det første år af min søns liv… Jeg havde haft graviditets kløe i graviditeten og var i gang med at udvikle stofskiftesygdom, men det var ikke diagnosticeret endnu, istedet blev jeg obset for irritabel tyktarm… Der var NOGET der ikke virkede.. og så kom bassen .. og der var virkelig NOGET, der ikke virkede hos ham…!

Refluks gør ondt! (Det er tilbageløb fra mavesækken pga en umoden mavemund) Han bøvsede som en sømand, fik syreopstød, han havde svært ved afføringen, senere hen havde han svært ved at fordøje sin mad og udviklede hen af vejen madangst som kom til udtryk som ekstrem kræsenhed.. Konsekvent holdt han sig fra tunge proteiner som i mælk og kød -og rugbrød har han først lært at spise som ti årig! Han har kort fortalt været rigtig meget igennem … højst sandsynligt pga hans mors dårlige tarme!

Så da jeg ventede Bossen var der ingen tvivl! -min tarmflora skulle optimeres BIG TIME! Jeg tog en kur probiotika tidligt i graviditeten og igen den sidste måned inden termin. Sjovt nok har hun haft lidt af den samme tendens til refluks, men aldrig været forpint. Og hun har haft god afføring og kun meget lidt syg.. Og der har aldrig været noget med ørene..

Så jeg sværger til PROBITIKA.

Og selvom man altid vil rende ind i Forskning, der siger, at vi ikke kan konkludere noget som helst andet end, at der skal mere forskning til…. Så skader det i hvert fald ikke noget at tage en kur.

Det kan du så gøre enten ved at indtage det i pilleform fra feks et mærke som DUOLAC eller ved at indtage 2 dl Valio Gefilus Kefir dagligt. Men du kan også lave det selv Kefir.dk og der findes Facebook Kefir grupper, hvor du kan sparre omkring din Kefir, hvis du går all in!

Og har din baby fået en omgang antibiotika kan du med fordel følge op med Biogaia som kan hjælpe babys bakteriebalance tilbage i den gode retning.

 

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN’

The post Hvis du kun skal lytte til ET råd i din graviditet så er det… appeared first on MEYERMOR.