To sokker med en femmer..

To sokker med en femmer..

Mælke-krise!

Babs og bebs er uvenner.. Det er hen på aftenen og samtidig med at brysterne føles tiltagende fladere bliver bebsen tiltagende mere utidig.. Babs og bebs er uvenner og det rokker ved min tillid til min krops formåen til at producere mælk efter behov.

Baby Nova opfører sig ellers eksemplarisk hele dagen, men henad aften har hun den her “dårlige vane” med at ændre opførsel. Hun går fra at være mild og nem at tilfredsstille til at søge mit bryst i et væk, bliver sur på sutten og rasende ved forsøg på putning. Hun ligner en, der skriger “giv mig så en flaske” og hun river og bokser mit bryst og spænder og brokker sig…. Hmmmm jeg kan mærke, at det påvirker mig og jeg skal virkelig tage mig sammen for ikke at kapitulere og sende manden på jagt efter modermælkserstatning.  Mit stakkels barn er jo sulten og jeg kan æsten ikke bære hendes råb om mad. Så burde jeg ikke sørge for en god stor flaske lun fed mælk til min sultne baby???

NEJ -jeg må minde mig selv om, at det er en hel normal situation jeg er i. Det er for det første helt normalt, at jeg reagerer på mit barns tegn og ønsker at opfylde hendes behov, men det er faktisk også en hel normal adfærd BabyNova har gang i. Det hedder clusterfeeding og er når baby har perioder i løbet af døgnet, hvor de vil amme oftere og i andre perioder går længere tid mellem amninger. Kort sagt er det babys forsøg på at tanke op til natten og til en forhåbentlig lang søvnperiode.

Og ganske rigtigt… BabyNova hænger i mine bryster uafbrudt igennem fire lange timer, hun sover kun let ind i mellem gentagne irritable amninger, hvor jeg må stå model til både skideballer og fysisk afstraffelse i form af min lille engels lidt for lange negle. Kl lidt over midnat er min tålmodighed opbrugt.  Jeg pakker min lille Medusa ind i hendes dyne, “så er det nok lille skat, mor siger du er træt og skal sove” og hun får en kraftig omgang 5 S’er.

Svøb, Sut, Svinge, Sidelæns og SHH SHH SHH oveni får hun nogle gode rytmiske klap i måsen. Hendes lille hjerne giver endelig slip og hun kapitulerer langt om længe til min dominerende tryghed.

OG SOVER i 6 TIMER!

Og her er beviset der giver mig styrke til at modstå æste aftens fuzz for… Ville en stakkels hungersramt baby måske sove 6 timer i træk? Nej æppe!

Hvis dit barn om dagen er glad og til at trøste og ikke har smerte (som ved kolik eller reflux) så er der INGEN grund til andet end at blive ved at tilbyde brystet. Stol på dig selv og babs! Tillad bebs at ..være normal!

Studier viser, at flaskebørn generelt har samme opførsel om aftenen og at uro om aftenen altså ærmere er et udtryk for, hvor normal din baby er end et udtryk for, at din mælkeproduktion er gået ned.

SÅ STOL på Babs og Bebs og vid at aftenuro ikke varer forevigt.(det hører sig gerne til i det fjerde trimester)

Kærlige hilsner fra mig.

The post Hvad blev der af min mælk? appeared first on MEYERMOR.