skaermbillede-2018-03-12-kl-10-35-58

Sofie Hedemann er jordemoder på Aarhus Universitetshospital

Mød Sofie – Sofie er jordemoder og en stærk en af slagsen! Hun er nemlig en af dem, der har taget bladet fra munden og fortalt om hendes arbejdsmæssige virkelighed. Hvordan hun på fødegangen, hvor hun arbejder, kan komme ud for helt uacceptable arbejdsvilkår, som udover at fjerne hendes faglige stolthed og tilfredshed, også er decideret uansvarligt overfor dem, der bliver ramt af travlhedens lodtrækning. Nogle får stadig Sofies gode jordemoderomsorg, andre kan hun ikke skåne fra den virkelighed, der er dagligdag på mange af landets fødegange. Selvom hun og mange andre jordemødre slider sig selv op for at prøve at få enderne til at mødes er arbejdsforholdene efterhånden så ringe, at faget ikke kan holde på jordemødrene. Men det er ikke kun utilfredsstillende. Det er uacceptabelt for de fødende, og så er det i sidste ende Sophies autorisation og helbred, der kan blive ramt.

Derfor har Sofie skrevet et facebook opslag om hendes virkelighed. Opslaget har mødt stor opbakning og er blevet delt op mod 10.000 gange! Efterfølgende har Sofie deltaget i artikler og radioprogrammer og hendes opråb skal også få lov at give ekko her på bloggen.

Læs Sophies opråb herunder <3

skaermbillede-2018-03-15-kl-12-13-56

Min arbejdsplads er udtaget til strejke, hvis ikke forhandlingerne lykkedes…

For to vagter siden mødte jeg ind i en 12 timers nattevagt (19-7). Jeg startede ud med den herligste fødsel, hvor en fars hænder hilste sin datter velkommen i fødekaret. I efterforløbet gjorde vi os grundige med ammeetableringen, fordi det gjorde ondt på mor. Det lykkedes mor og barn at komme godt i gang efter en masse tålmodighed.
nInden jeg var færdig i forløbet skulle jeg videre til en anden familie, da jeg var den jordemoder, der var “mest ledig”, omend jeg ikke havde skrevet journal på en stor del af forløbet, og heller ikke var færdige med diverse observationer. Men en anden familie havde været alene for længe… og var langt i fødsel. Så langt at jeg ikke havde tid til at læse journal inden jeg gik på stuen. Hurtigt farvel-kram på stue 22, og lykke til i livet❤

Jeg står foran døren til fødestue 11, hvor kvinden tydeligt er langt i fødslen. Ind med mig, på med handsker mens jeg beder hende gispe. I første vepause præsenterer jeg mig, og det samme gør familien. Men jeg lytter åbenbart ikke, og i æste ve indser jeg, at jeg allerede har glemt hendes navn. Jeg er ikke ærværende på stue 11, fordi jeg mentalt stadig er på stue 22 med mine uafsluttede opgaver.
nI en vepause må jeg hviske til assistenten, om hun vil få en kollega til at gå på stue 22 og måle blodsukker på barnet. Og samtidig blande noget stærkt saft til mig, som jeg drikker i vepauserne. Mit blodsukker trænger også til opmærksomhed. Aktuelt ingen pause eller mad i 8 timer, og klokken er 03.

Tilbage på stue 11 går det fint frem, og jeg må i pauserne bede far hjælpe mig med at skabe overblik over graviditetskomplikationerne, som er mange. En opgave der er helt urimelig at bede en far om. Men mine kollegaer er optaget, så fars oplysninger er min eneste mulighed.

Ud kommer lillebror i mine og fars hænder. Fineste lille fyr! <3

Den nat spiste jeg kun é tør bolle, da jeg havde været på job i 10 timer. Den nat holde jeg 0 minutters pause. Den nat havde jeg 1 times overarbejde. Den nat kunne jeg ikke huske forældrenes navne midt i pressefasen. Den nat handlede jeg i blinde. Den nat gjorde jeg virkelig mit bedste. Den nat var det bedste simpelthen ikke godt nok!! Endda i et land som er et af de sikreste lande at føde i. Den morgen løb tårerne ad mine kinder i omklædningen af udmattelse og følelsen af utilstrækkelighed…

Grundlønnen for min arbejdskraft er sølle (brutto) 25.449 kr. værd, trods jeg arbejder juleaften, nat, weekender osv. Om jeg begriber at vor stat aktuelt kæmper for at forringe vores lø og arbejdsforhold yderligere. De finder det problematisk, at jeg får betalt min “pause” – den pause jeg aldrig er garanteret, og som oftest er afbrudt eller kort.

Hvis dét er omsorg og værdighed for vores nye verdensborgere, nybagte forældre og hårdtarbejdende sundhedspersoner, så ved jeg snart ikke…

#hunfårforlidt ANERKENDELSE, TILLID, BALANCE, LØN, VÆRDI og RESPEKT! #OK18 #nokernok18 #aftaltspil

Livets start har vi kun é af, og vi kan vel ikke være uenige om, at det er noget af det aller vigtigste?

DEL gerne, hvis du kan relatere til mit budskab (Og husk at gøre dit opslag offentligt, så andre kan dele det, tak 🙂 )

<3 jordemødre hele livet og hele liv til jordemødre <3

PS. Der er foreløbigt kommet tre artikler ud af debatten her:
nJYLLANDSPOSTEN med en længere og meget grundig artikel. Her skal du oprette en måneds abonnement for 1kr. (husk at afmeld hvis ikke du ønsker fast abonnement):
https://jyllands-posten.dk/…/jordemoder-havde-nul-minutter…/

BT med en kortere artikel, men hvor flere af mine pointer også fremgår:
https://www.bt.dk/…/sofies-opraab-deles-igen-og-igen-mit-jo…

Avisen.dk med et kort resume af BT-artiklen:
https://www.avisen.dk/jordemoder-det-er-uvaerdigt-overfor-d…

Sofie Hedemanns billede.

BT  og Jyllandspostenskaermbillede-2018-03-15-kl-12-20-49

skaermbillede-2018-03-15-kl-12-22-04

og radioprogrammer

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN’

The post Hun får for lidt! appeared first on MEYERMOR.