Skærmbillede 2015-04-12 kl. 12.10.19 AM

EASY er en rutine til dit spædbarn, som kan give dig gode forudsætninger for at få din baby i trivsel. Jeg er tilhænger af EASY, sålænge rutinen bruges med omtanke og respekt for barnets signaler. Implementeringen af EASY bør ikke inkludere utrøstelig gråd, i så fald er barnet og amningen ikke foreneligt med en mere sceduleret amning. Babyer og bryster er forskellige og derfor bør der ikke nedsættes generelle skemaer over, hvordan en rutine kan fungere. Tider og regler i nedenstående er derfor kun guidende og bør altid sidestilles med barnets reaktion på implementeringen. Er du i tvivl om dit barn trives, så kontakt en ammerådgiver.

Med EASY får du en rutine hvor:

 • baby er glad i sin vågen tid
 • du bedre kan aflæse babys signaler
 • lurerne får en god længde
 • du får mere tid til dig selv
 • du undgår at baby ‘snacker’ (ammer lidt og ofte)
 • baby ikke ammes i søvn og dermed får dårlige sovevaner
 • baby ved hvad den kan forvente og har dermed nemmere ved at falde i søvn

EASY står for

 1. EAT                     Ernæring
 2. ACTIVITY          Aktivitet
 3. SLEEP                Søvn
 4. YOUR TIME      ‘Yvonne’ tid

Ideen bag EASY er, at indkøre baby i en ca 3 timers rutine, hvor det ikke er tidsintervallet, der er det vigtigste, men det faktum, at spisning og søvn ikke følger umiddelbart efter hinanden og heraf kommer trivslen.

EASY for en baby under 3 mdr kan se sådan her ud.

 1. Der Spises i  25-40 min
 2. Bleskift, tøj, leg, bad
 3. 15 min putning og indsovningstid, herefter sover baby i ca 1/2 – 1,5 time
 4. Din ‘Yvonne tid’ -er din tid frit at bestemme over:-)

Baby vågner feks kl 07, der spiser i ca 30min, herfter er baby vågen i ca 45min – 1 time, det tager så ca 15  min at putte og herefter sover bebsen i op til 1,5 time og vågner igen kl ca 10.

Med en sådan Easy rutine spiser baby i princippet rimeligt fast kl ca

7      10      13     16    19      22     01    04

I min version af EASY vil jeg dog altid tilbyde samme bryst flere gange, hvis baby virker sutte-interesseret i op til 1,5 time efter endt amning. Ofte falder baby så i søvn på 2. tilbud af det samme bryst. Her vil der ofte være mere tyktflydende mælk, som er mindre bøvsekrævende og giver en bedre søvn.

De fleste ammende babyer vil også have brug for at tanke op til natten. Det kan betyde, at baby ammer fra begge bryster i tidsrummet fra 16-20 og ikke vågner førend et godt stykke efter midnat til æste amning. Resten af natten kan så ændre sig noget, men det er vigtigt at forsøge at stile hen mod at komme godt fra start igen æste morgen, med amning, vågen tid, putning og lur og op mod de 3 timer imellem amningerne.

Husk at baby ind i mellem kan have brug for at optimere din mælkeproduktion. Her kan det være ødvendigt at afvige fra EASY og amme frit i et par dage, hvorefter man igen hjælper baby tilbage på EASY sporet.

Du kan læse mere om mine tanker om amning i mit indlæg om Ressource Amning her.

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN’

The post EASY IS WHAT EASY DOES appeared first on MEYERMOR.