Skærmbillede 2015-12-05 kl. 1.07.47 PM

Meyermors forord:

Vi har fået denne fine fødselshistorie fra Gitte. En historie, som jeg synes, kommer godt efter Oscars Opturs fødsel igår, da Gittes krop ikke fik gang i den naturlige fødsel, som Gitte og hendes mand havde ønsket dem.

Men de formåede at omskrive deres GODE FØDSEL hen af vejen. – EN af kernepunkterne ved Den Gode Fødsel er jo netop at kunne få det bedste ud af den vej fødslen går, at være omstillingsparat og at kunne fokusere på det gode og ikke det man ikke fik.

Den naturlige fødsel har sin ret, år det hele spiller sammen og fødslen er god ved mor og barn, men år det trækker ud og der ikke er den ødvendige fremgang, er det en god ide at være åben overfor indgreb, være det igangsættelse eller epidural.

Det vil jeres jordemødre derude ALTID være bevidste om og hjælpe jer med at træffe de rigtige valg.

Tag godt imod Gittes lille langhårede Pige 🙂

Den uventede med hovedet under armen MEN gode(kaotiske) fødsel..

Fuck fuck fuck tænkte jeg, da vandet gik på terminsdato, kan huske jeg stod i brusekabinen og tænke ”okay, hvad var det nu, at jeg så skulle gøre”. Mindes til fødselsforberedelse, at der mest blev lagt vægt på, hvad man sku gøre år man fik veer tælle minutter osv. Jeg havde lige glemt det scenarie med, hvor vandet ku gå.

 Lige lidt for historie. Jeg er en person der elsker kontrol og mest af alt, år jeg selv kan styre ALT. Det var nok det værste ved at gå og vente på fødslen sku starte. For, hvad startede den med? Hvorfor var der ikke nogen der ku fortælle mig detJ

For at få mest mulig kontrol, valgte min kæreste og jeg, at jeg sku føde på Storkereden i Slagelse. Konsultationer, scanninger osv. foregik der, samme jordemoder, samme sted og bedst af alt, samme kendte og trygge sted. Så langt så godt.

Jeg havde en fantastisk graviditet og jeg havde virkelig glædet mig til, at sku samarbejde med min krop. Vi valgte, at under fødsel sku min kæreste tage i mod vores datter og jeg skulle føde i vand, (lyder sku hyggeligt, år man skriver det)J

 Vandet gik kl. 23:30 og det var klart, så jeg gik i seng og ventede på veer. Frøkenen i maven kejtede rundt, så søvn blev der ikke meget af og om morgenen, stadig uden veer, ringede vi til jordemoderen, hvor vi så aftalte at komme forbi. Efter flere timers forsøg med rebozo, akupunktur og en kamp mod tiden, fik vi meldingen at der var blevet ringet til Næstved sygehus og vi skulle møde kl. 19:30, hvor vedrop osv vil blive lagt. WHAT!! Der styrede min verden lige sammen. Nej nej det var ikke det vi havde aftalt! Min tanke var, ” ikke sygehus, for jeg er ikke syg”.

Det var den koldeste og kedeligste stue på Næstved. Vedrop blev lagt og veerne buldrede løs i min krop. Jeg arbejde godt sammen med veerne, men da jeg kl. 02. Ikke havde åbnet mig mere end 3 cm magtede jeg ikke mere. Mangel på søvn og opkast begyndte at gøre livet lidt surt. Jeg fik lagt en epiduralblokade og den satte gang i noget. Jeg fik presveer kl. 05:30 og 05:45 tog min kæreste i mod vores skønne datter. Den fineste langhåret lille pige.

 I timerne fra kl. 14 til midt ud på natten var der kaos inde i mit hoved jeg havde ikke styr på, hvad der foregik. MEN, hvad betyder det, år man havde den SKØNNESTE ”nye” jordemoder og jordemoderstuderende (der btw lige tog en dobbeltvagt for at overvære MIN fødsel, jeg føler mig stadig vigtigJ ) ved sin side, vores ønsker, hvordan navlestreng osv sku blive, blev opfyldt, de dæmpede lyset og lod os være alene til at ku fejre vores datters fødsel.

Når jeg ser tilbage på min fødsel var den på ingen måder som forventet. MEN det var den bedste fødsel set tilbage på. Vi skal ikke frygte og være bange for fødsler, vi skal derimod tænke lidt mere stort på det. Det er det vi kvinder er skabt til. Vi skal arbejde sammen med vores krop og for en gangs skyld lade vores hjerne ligge hjemme.

Der skete så ”desværre” det, at jeg mistede 1,3 liter blod, så vi skulle blive 3 dage på Næstved. Men det var da bare snart det bedste, for kunne man ikke være hjemme i sit eget, ku man da ligeså godt blive vartet op af virkelig helt igennem søde sygeplejerske der virkelig tog sig tid til en. Det var den dejligste stemning på afsnittet.

Når jeg tænker tilbage på de 36 timer var det 100 % det hele værd. Jeg kan godt følge folk i, at der skal fokuseres på fødsel. Men tiden efter fødsel opvejer 100%, hvordan ens fødsel har været. 8 mdr. senere er jeg i hvert fald klar igen J

 Undskyld længden, men det er svært at skrive kort om en lang fødsel J og TAK for en skø blog!

Skærmbillede 2015-12-05 kl. 1.08.08 PM

man glemmer hurtigt sin træthed 🙂

 Meyermors efterord

Hvis vi skal lære af Gittes fødsel, så vil et jordemoderråd være SØVN SØVN SØVN. Ja det er svært, år man er spændt på dagen og vandafgang er super spændende.. Men det er bare nemmere at arbejde med sine veer, år man har fået søvn. Fødehormonerne er stærkest om morgenen, så de fleste fødsler går alligevel først igang hen mod morgenstunden. AT Gittes epidural virkede så hurtigt kunne tyde på at Gitte simpelthen var for udmattet til at give helt slip til sidst og det er meget opslidende at ligge og arbejde med veer og ikke få noget for arbejdet (her, cm).

Godt klaret Gitte og tillykke med jeres Gode Fødsel og søde datter!

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN’

The post Den uventede, med hovedet under armen, MEN gode (kaotiske) fødsel.. appeared first on MEYERMOR.