a57-886a67101920x1280-farve1

Det kan godt være, at jeg ikke lige vandt Børn i byen Prisen for bedste blog, men bare det at være nomineret var en dejlig gave i sig selv. Jeg var sgu stolt og synes også sejren var fortjent til Tinderpigen og så inviterede vores bloggermama (som er ca halvt så gammel som mig) BitteBitte os ud på en hyggelig nominee middag på Rossopomodoro -og lidt god mad i hyggeligt selskab er da heller IKKE at fornægte!

Generelt er jeg rigtig glad for at blogge.. Jeg elsker at skrive og jeg elsker, at jeg efterlader et aftryk.. og så hjælper skriveriet mig med at definere mig selv og min viden og holde mig opdateret og engageret i merviden..

En gang i mellem møder jeg en læser, der giver sig til kende og takker for et bestemt indlæg eller bare siger tak og bliv ved! Det varmer helt vildt, men er også meget overraskende.. for en ting er at åbne op og dele ud, noget helt andet er helt at fatte konsekvensen af det -altså at fremmede mennesker rent faktisk læser med… og “kender mig” og kan være enige eller uenige i det jeg står for. Jeg bliver faktisk lidt genert, men også oprigtigt glad ved de tilkendegivelser.

Likes og kommentarer betyder også noget! Jeg har lige siddet og svaret en masse kommentarer om vores putteudfordringer herhjemme og jeg føler mig meget varm om hjertet, år I sådan giver tilbage af både kram, råd og omsorg!

Tak for jer <3

Jeg får faktisk rigtig meget tilbage for det arbejde jeg putter i bloggen..

Mit nye job i Storkereden for eksempel.. det er klart en konsekvens af bloggen. Jeg blev simpelthen headhuntet og min chef var ikke i tvivl om, at jeg passede profilen – det havde hun kunne læse i mine indlæg og i min passion for faget og de gode fødselsoplevelser.

Min kommende bog har også fået et forspring hos forlagene, fordi jeg her på bloggen har bevis for min skrivelyst og produktion -og så har jeg jo selvfølgelig også en masse læsere, der kan have interesse i at vide mere..

Så har jeg fået en masse anderkendelse og nye relationer indenfor min branche og jeg får ofte henvendelser om at komme med mit besyv til artikler og interviews. Sidst fra foreningen Forældre og Fødsel, som gerne vil have mig til at skrive en artikel om, hvordan man får en god hospitals fødsel.

Mange tror nok, at man tjener gode penge på at blogge, men det er godt nok en stor misforståelse.. jeg er flere gange blevet anklaget for, at jeg kunne have et økonomisk belæg for at ævne min blog og derfor vil administratorer i termins eller ammegrupper, som jeg har været del af, feks ikke have, at jeg svarer et spørgsmål med et indlæg.. Så har man lavet regler om at bloggere ikke måtte dele deres indlæg, hvilket jeg altså har fniset lidt af..  -jeg tjener 15 kr pr 1000 sidevisninger og bliver altså ikke rig af et par delinger, men måske kunne mine indlæg berige andre..

Jeg har generelt ikke så meget sponsoreret på min blog, da det er svært for mig at skrive på bestilling.. Jeg har i stedet lavet en side i min menulinie MIGOGMOR (hvis man logger på via computer), hvor man kan give mig en provision, hvis man shopper via de links, jeg har lagt op, men altså som sagt, så giver min blog mig noget andet end penge, som er langt mere værd <3

Igår fik jeg så en rose af de lidt større, som jeg stadig har lidt varme i kinderne over og som har givet anledning til dette lille skriv med taknemmelighed over bloggen.. Den kom nemlig fra en der virkelig ved, hvad hun taler om..

Min med-bog-skribent og Meyerføder, Eline havde arrangeret et interview med Anne Løkke  som er  Professor i Historie på Københavns Universitet. Vi havde fået lov til at “pick her brain” ud fra nedenstående mail. (I får lov til at læse med herunder, som et lille sneak peak på, hvad vi går og sysler med)

Hej Anne,

Mange tak for dit svar. Dejligt at jeg har fat i den rigtige.

Lidt om konteksten: Bogen er baseret på jordemoder Heidi Meyer Vallentin fødselsforberedelsesmetode og smertelindringsteknik. Jeg skriver bogen sammen med Heidi. Et centralt emne i vores bog er, hvilken indvirkning psyken har på fødslen. I den sammenhæng vil vi gerne se på, hvordan angst og smerte både historisk set og i dag er forbundet med fødsler – og hvordan den fødselskultur, vi har, er opstået.

I ´gamle dage` var fødsler reelt farlige – en stor del endte med, at enten mor eller barn døde. Denne risiko er i dag stort set elimineret. Men mange kæmper stadig med angst for at føde – eller i hvert fald for den smerte, vi hele tiden får at vide, er uundgåelig ved fødsler. Heidis tese er, at det i virkeligheden er angsten for smerten, der får det til at gøre ondt. Fysiologisk set er der nemlig ingen grund til, at en ve burde gøre ondt. Men år vi er bange, spænder vi op og kæmper imod veerne, i stedet for at arbejde med dem. At fødslen er noget, vi bør frygte, understreges måske også af, at stort set alle danske kvinder i dag føder på et hospital – et sted, man normalt kun kommer, år man er syg. I denne sammenhæng kunne det være interessant, hvis du kunne fortælle om, hvorfor man flyttede fødslerne til hospitalerne? Det ville også være rigtig godt, hvis du kunne fortælle om, hvordan man historisk har set på smerten ved en fødsel. Nødvendig? Uundgåelig? Eller ligefrem god? Og hvordan har man set på den kropslige overgivelse, det er at føde et barn? Har der historisk set været noget skam forbundet ved en fødsel, som hænger ved i dag?

Bogen adskiller sig fra andre fødselsforberedelsesbøger ved at være en bog, der skrives ud fra den fødendes (min) oplevelse af den metode, som Heidi har udviklet. Metoden inddrager faren aktivt i både forberedelsen til fødslen, men også smertelindringen under selve fødslen. Heidi har en særlig afspændingsteknik, som faren kan udføre, og dermed blive en aktiv fødselshjælper i stedet for en passiv tilskuer. I det lys kunne det være spændende at høre om, hvordan farens rolle under fødslen har udviklet sig fra ikke-eksisterende til i dag, hvor hans deltagelse er en selvfølge. Det er interessant, at på trods af at faren i flere årtier har haft sin plads på fødestuen, er der ikke kommet et bud på, hvad han konkret kan bidrage med og hvordan hans rolle bliver fordrende for den gode fødselsoplevelse – de sammen skal have… Det håber vi at lave om på med denne bog!  Alt, hvad jeg bruger dig til i bogen, vil du selvfølgelig få lov til at læse igennem. Jeg håber, vi kan aftale et møde i ærmeste fremtid? Mvh Eline

 

Vi havde et fantastisk spændende møde med Anne Løkke, som så indledningsvis startede ud med at komplimentere mig for at have en “velskrevet og spændende blog med korrekt kommasætning” og for “at mit syn på fødsler ville have gjort fortidens fødselspioner Mathias Saxtorph stolt”.

Altså.. så bliver det ikke større!

Vil glæde mig til at fortælle jer mere, men lige nu vil jeg bare nyde mit lille moment..

Meyermor er stolt <3

-og PS så bød der sig ovenikøbet lige en lejlighed til en kæreste date her til aften, da farmor og farfar nappede Bossanovaen og de store havde hver deres planer 🙂

-så Heidimor og Peterfar er på vej ud og spise (og så skal der dælme sofahygges!)

 

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN’

The post Bloggen gør mig godt..! (og sneak peak på kommende bog) appeared first on MEYERMOR.