skaermbillede-2016-11-18-kl-12-54-42-am

Igår kom jeg hjem efter en dejlig aften ude med min store sø.. Jeg var glad helt ind i hjertet, men også lettere melankolsk. For vores mor og sø-tid var tiltrængt!

Jeg satte mig til tasterne for at skrive et lille Kære Dagbog indlæg om en skø aften, som jeg gerne vil mindes, men endte så ud af en anden tangent.. beretningen om HVORFOR vores lille date var så tiltrængt..!

For lillesøster har givet meget til denne verden og vores lille familie, men hun har taget vores aftener!

Og det kom der dette indlæg ud af : Status på vores søvn.. afmagt, ambivalens og kapitulation.

Det går altså bare meget op i baby, år man får sådan en lille efternøler – og de store er jo heldigvis godt fyldt op og har masser at give af, MEN de har også brug for alene tid med deres mor og det har vi talt lidt om herhjemme. Heldigvis er begge mine store, så store, at de faktisk selv kommer og siger til mig, hvis de føler, at jeg er for langt væk. Hvis jeg har haft meget arbejde, været meget på medier eller hvis de virkelig bare har brug for noget mor-uden-Nova-Tid… For tiden er deres far optaget af et flere måneder langt kursus i Hong Kong, så de får ikke deres usual Nova-break på en lille uge om måneden, hvor de har one on one forældretid.. Det har både gjort dem mere sårbare i savnet af deres far, men også mere stressede af familielivet herhjemme.

Min ældste datter er det nemt nok at tilfredsstille med vores små shoppeture rundt i nabolaget her i indre KBH og en lille cafetur ind i mellem. Hun har den alder, hvor hendes venner fylder en del og hun er gladest, år hun får lov at tage venner med hjem og have dem i fred for hendes mutti, der ellers gerne kommer ned på værelset “og hygger”… SMUT MOR!

Men sønnike… han forsvinder lidt for mig ind i mellem.. Han dykker ned i sin I pad, smutter over til en ven eller ryger med papfar og lillebror i svømmeren eller ud til skate.. Jeg synes det er sværere at give ham den spontane one on one time.. For hvad laver man lige spontant med en dreng.. Han gider ikke rigtig shoppe.. En gang gik vi ture i Botanisk Have og snakkede, men det blev aldrig en tradition.. jeg overvejer at vi skal begynde at ride sammen, men det er kun blevet til overvejelser…

Og så går tiden.. og lige pludselig er de blevet store.. og så har jeg ikke nydt dem, alt det jeg kunne, imens jeg kunne….!

Så nu har jeg sat en reminder i kalenderen!

Mor og sø-date! Fast i kalenderen en gang om måneden.

Og i dag var første date <3

Den skulle have stået på frisør til knægten, som nu har tigget og bedt i månedsvis, om ikke han må få klippet garnet og jeg har forsøgt skiftevis at lægge det døve øre til, overtale og bestikke og måske endda diktere lidt, at han da skulle være langhåret! (Evil-mom I know) Men nu ville jeg give efter.. og så var der bare først tid i morgen…

Nå men så tog vi en strøgtur og hyggesnakkede og så på mennesker og talte om livets store spørgsmål.. Den dreng kan seriøst stille de vildeste spørgsmål og fortælle meget lange historier.. Vi talte lidt om den 1000krone han havde tabt ugen før på vej ned for at købe et PS spil .. Om hans manglende reaktion, om det var pinligt og ærgerligt.. han havde en teori om, at ALLE mennesker nok ville prøve det en dag… og så håbede han bare, at det var en meget fattig eller hjemløs, der havde fundet den.. Enten har drengen for mange lommepenge, eller også er han bare meget omsorgsfuld.. Eller også skal han bare prøve at arbejde sig til en 1000kr… Han har i hvert fald accepteret tabet og beder ikke om lapning af hullet i lommepengene.. Jeg er af den overbevisning, at ikke alt skal lappes og skånes, man må godt mærke, at man bliver glad igen OGSÅ uden at få en ny, af alt det der går i stykker og bliver væk igennem tiden.. Men så var jeg heller ikke mere stålsat end, at jeg købte drengen, den vinterjakke fra ZARA han eller skulle have betalt halvdelen af..

Glad og varm i sin nye jakke gik vi forbi en hjemløs skopudser. Jeg havde mine lange sorte og ret så støvede støvler på – og blev simpelthen treatet af min sø til en omgang skopudsning! -den ville han da gerne lige give som tak for jakken sagde han og fiskede 30 kroner af sine lommepenge op af tasken! Søde dreng! Han er altid så god til at finde to kroner på gaden og han gemmer dem altid og giver dem til de hjemløse… Det har han fra sin momse! Hun har også et varmt blik og en mønt til de hjemløse.

skaermbillede-2016-11-18-kl-12-55-00-am

Nå men vi åede frem til Rådderen med nypudsede støvler og fin ny jakke. Overvejede en  tur på Hard Rock, men tiden var løbet fra os, så vi gik i stedet på Burger King.. Eller det vil sige jeg medbragte faktisk en Palæo salat fra Seven Eleven og toppede den op med pommes:-) Half and half.. det er mig i en øddeskal..

Bagefter fyldte vi tasken med gode sager fra Flying Tiger, så vi havde lidt hygge til Biffen..

Og så stod den ellers på Fantastiske Skabninger og hvor de findes Premiere!

Og sikken en film!

Den var simpelthen ideel til en mor og sø date!

Vi har grinet og skreget og holdt i hånden og hygget og krammet og mega elsket vores helt alene tid <3 Filmen var på engelsk, men det gik fint med teksterne og handlingen var noget nemmere end de fleste Harry Potter film, så den kan også anbefales til børn, der ikke er helt med på tekster endnu:-)

Efter filmen passede det lige med, at vi kunne slå et smut forbi børnenes skole bag Rådhuspladsen og hente storesøster, der var til Gallafest. IKKE at hun havde lyst til at blive fulgt hjem af mutti, år hun nu havde en veninde ved sin side… men mor havde lyst til at nyde hvert enkelt lille minut af denne dejlige Nova-friaften, med mine store skønne unger <3

Og så slipper de altså ikke;-)

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN’

The post Apropos mor og sø tid! Når babyen stjæler tiden fra de store.. appeared first on MEYERMOR.